Megmutatni értékeinket a hazatérőknek

Pünkösdre hangolva szervezik idén a Hargitai Megyenapokat

Tizenharmadik éve szervezi meg Hargita Megye Tanácsa és alintézménye a Hargita Megyei Kulturális Központ a Hargitai Megyenapokat, amely idén pünkösdre hangolódva gyűjtötte össze megyeszerte a megye kulturális értékeit felvonultató program sorozatát május 25-június 4. között.

Bíró Barna-Botond, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős alelnöke szerint örvendetes, hogy már tizenharmadik éve tartalmas programmal készülhet a megyei tanács is mint társszervező erre az esemény sorozatra. Mint mondta ugyan a megye három történelmi régióra osztható fontos a közös értékek bemutatása, amely összeköti a térségeket. Az alelnök ugyanakkor kiemelte, hogy a pünkösdöt megelőző időszakban megmutathatjuk a hazatérőknek és a vendégeknek is a megyénk értékeit.

Ferencz Angéla a kulturális központ vezetője is ezt megerősítve ismertette a programok összetételét, amely tükrözi Hargita megye értékeinek keresztmetszetét ezáltal is együtt mutatva ezt meg a vendégek számára is. A programok összeállításában közel száz intézmény és szervezet működött közre, mint elhangzott évről évre tartalmasabb a Hargitai Megyenapok. Györgypál Enikő a kulturális központ munkatársa szerint Erdély gyönyörű vidék, amelynek része Hargita megye és ha ismerjük értékeinket meg kell találnunk a módot, ahhoz, hogy ezeket bemutassuk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: