Megnyitotta kapuit a 15. EMI-tábor

Régi-új helyszínen, a gyergyószentmiklósi Négyes kilométernél található Forest Campingben nyitotta meg kapuit ma délben a 15. EMI-tábor. A hivatalos megnyitón Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökeként köszöntötte a rendezvényt, ugyanakkor Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós MPP-s polgármestere, illetve Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke, és Szűcs Péter alelnök osztották meg gondolataikat a kezdő eseményen.

Elhangzott, az EMI-tábor egyfajta hiánypótló rendezvény – programjai évről-évre tartalmas kikapcsolódásra, szórakozásra nyújtanak lehetőséget a Kárpát-medence minden térségéből bekapcsolódó résztvevőknek, ugyanakkor az előadások által hangsúlyos szerepet kap a nemzeti öntudat és az együvé tartozás érzésének erősítése.

A 14. életév az ember életében egy fontos állomás – ekkor kap személyi igazolványt a fiatal, amivel „komolyabb” nyilvántartásba kerül. Az EMI-tábor már túl van a 14. évén, és túl a nyilvántartásba vételen – fogalmazott Nagy Zoltán polgármester, utalva azokra a fellépésekre, amelyek a különböző karhatalmi, ellenőrző szervek és egyéb hatóságok részéről az évek során már nagyon sok esetben érték a szervezőket.

Mezei János beszédében azt az elhivatottságot, kitartást és lelkesedést emelte ki, amellyel a szervezőknek évre-évre sikerül felülkerekedniük a nehézségeken. „Ez a tábor egy »másfajta szegmenst« képvisel, és ezt sokan nem nézik jó szemmel, de fontos, hogy tovább éljen a rendezvény, ahol nem csak a szórakozáson van a hangsúly. Az előadások olyan témák köré épülnek, ezeken olyan gondolatok hangzanak el, amelyek mankóként szolgálhatnak Kárpát-medence magyarságának – fogalmazott az MPP elnöke.

emi_megnyito2

Sorbán Attila Örs az EMI-tábor főszervezőjeként mutatott rá: azt szeretnék, hogy a részvevők lelkiekben gazdagon és olyan tudásban gyarapodva hagyják el a tábort a zárónapon, amely az egészséges nemzeti öntudatot erősíti bennük. Szűcs Péter pedig kijelentette: „Bármennyi is legyen a rosszakarónk, az EMI-táborok szervezését nem fogjuk feladni.”

A vasárnap záruló EMI-tábor programja elérhető a www.emitabor.hu oldalon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: