Megőrizték helyüket a korábbi vezetők

Tegnapi nappal ért véget az intézményvezetők versenyvizsga-sorozata

    A Városi Könyvtár, a Figura Stúdió Színház és a Tarisznyás Márton Múzeum vezetői tisztségére az elmúlt év decemberében írt ki versenyvizsgát az önkormányzat. Január elejéig egy-egy személy nyújtotta be a jelentkezési ügycsomót és a vezetői elképzeléseket tartalmazó szakdolgozatot.
    A jelentkezők mindhárom intézmény esetében maguk a korábbi vezetők voltak, így a sikeres versenyvizsgákat követően az a szerencsés helyzet áll elő, hogy az intézmény életében nem áll be törés  – ezek a vezetők jól ismerik már az intézmény helyzetét, a célközönséget, a munkaközösséget, így a “tanulóidő”, amíg átvenné egy új személy a teljes feladatkört tulajdonképpen sokkal inkább hasznosítható a már betervezett és szükséges fejlesztések előkészítésére.
    A városvezetés szemszögéből igencsak szerencsés ez a folytonosság, hiszen az eddigi években is hatékony együttműködés, igazi partnerség tudott kialakulni az önkormányzat és az intézmények között, remélhetőleg a jó gyakorlat csak még inkább kiteljesedik az elkövetkező ciklusban. Cél az, ogy a város kulturális intézményei olyan értékteremtő és értékmegőrző központok legyenek, amelyek központi szerepet vállalnak a közösség kulturális nevelésében és az identitásőrzésben.
    A vezetők kinevezése várhatóan a februári tanácsülésen történik meg, érvénybe március 1-től lépik, időtartama 3 év.  Addig ideiglenes vezetői tisztséget töltenek be korábbi kinevezésük alapján.
    Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetősége ezúton is gratulál Czegő Csongor, Csergő Tibor András és Keresztes Csongor igazgatók eddigi tevékenységéért és tartalmas, eredményes elkövetkező három évet kíván nekik és az általuk koordinált csapatoknak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: