Megpróbáltatások az új hazában

Dr. Vencser László lesz a Belső Iránytű következő vendége

iranytu_kisujsag_coverA ditrói születésű lelkipásztor, az Ausztriai Idegennyelvű Pasztoráció igazgatója azokról szól, akik távol élnek az otthontól, akik képletesen faluról városra költöztek. Megpróbáltatások az új hazában, az elvándorlások velejárói képezik előadásának témáját.

A faluról városra költözéssel együtt jár a kiszakadás a megszokott, otthoni környezetből, és ennek következménye, hogy minden ismeretlen: az arcok, az utcák, a templom. Hogyan tud itt, az új helyen a beköltözött ember élni? Mi a megoldás? – ezekre keres választ tapasztalatából merítkezve Dr. Vencser László. De továbbmegy, azt latolgatva, beteljesednek-e az álmok? Mit remél az ember, amikor elhagyja az otthont, és mi vár rá az új hazában?

Érdemes-e átmeneti megoldásként, pénzkereseti lehetőségként „elvándorolni”? Mi van a sikertörténetek mögött? Érdemes-e feladni a minőséget a mennyiségért? – fűzi tovább a kérdések sorát az Ausztriai Idegennyelvű Pasztoráció igazgatója. Székelyként szól mindazokhoz, akik elvágyódnak, vagy akik hozzátartozója él az új hazában. Akik érintettek vagy kíváncsiak a témára, ott a helyük a Szent István plébánián november 11-én, pénteken 19 órakor.

 

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: