Megtartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa

Újabb pénzalapot különítettek el megyei utak javítására

A félévi költségvetés-módosítás révén 1 500 000 lejt fordítanak a megyei besorolású utak javítására, valamint 1 200 000 lejt egyházi, ifjúsági, sport- és kulturális pályázati kiírásokra, amelyeket ősszel újra meghirdetnek. Ezenkívül a gyergyóújfalvi vízimalom felújítására 362 000 lejt utal ki Hargita Megye Tanácsa. Ezekről döntött a testület július 3-án, a júliusi soros tanácsülésen. Borboly Csaba megyeelnök vendégként köszöntötte Török Dezsőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét. A két megye több éve van partnerségi viszonyban, segítséget nyújtottak már a romaprogram kidolgozásának stratégiájában, a szórványprogramba is bekapcsolódtak, valamint konzultációkkal segítettek a remetei hulladéklerakó projekt megvalósításában.

tanacsules3

Az OLT Sürgősségi Esetek Felügyelősége  Hargita megye közvagyonába és Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe adja át a csíkszeredai Hunyadi János utcában lévő kaszárnya épületét, amelyben megyei beavatkozásokat irányító és koordináló központot hoznak létre.

– Nagyon fontosnak tartom egy olyan megyei szintű sürgősségi koordinációs központ létrehozását, amelybe az állami szervezetek mellett a civil és önkéntes szervezetek is bekapcsolódnak, hogy a sürgősségi eseteket még hatékonyabban tudjuk ellátni Hargita megyében – mondta Borboly Csaba hozzátéve: egyedinek számít ez a kezdeményezés országszinten, más megyékben még nem hoztak létre ilyen központot.

A tanács elfogadta azt a javaslatot is, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ügykezelésébe adjanak át egy szolgálati lakásnak megfelelő kétszobás ingatlant, ezzel is segítve a szakorvosok idevonzására irányuló törekvést.

Az ülés végén a Hargita Megyei Kulturális Központ tevékenységéről Ferencz Angéla menedzser számolt be, ismertetve a központ legfontosabb tevékenységét, az idei Csíkszeredai Régizene Fesztivál megszervezésének előkészületeit, és köszönetét fejezte ki a megyei tanács támogatásáért.

Kérem ossza meg ismerőseivel: