Megyeközi ifjúsági sakkverseny

A sakktornára közel ötven fiatal nevezett be

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolával együtt szeptember 29-én másodjára szervezett megyeközi ifjúsági sakkversenyt. A Hargita Megye Tanácsa által támogatott Játssz kreatívan! elnevezésű projekt elsődleges célja a sportág népszerűsítése mellett, hogy az idei tanév első sakkversenye felmérje a diákok tudásszintjét, lehetőséget adjon a trénereknek, hogy tervszerűen előkészítsék az elkövetkező időszak sakkversenyeit, melyeken tanítványaikkal részt vesznek.

A sakktornára közel ötven fiatal nevezett be Maros és Hargita megyéből, akiknek nagy része a marosvásárhelyi, illetve a székelyudvarhelyi iskolás sportklub, valamint a csíkszeredai Jövő Sportklub játékosai. A díjazás három korcsoportban történt, valamint az ügyeskedő helyi versenyzők is kupákkal térhettek haza.

Az U8-as kategória győztese a gyergyóalfalvi Kiss Abigél (Marosvásárhelyi ISK) 5 ponttal, az U10-es korosztályban Léstyán Péter (Csíkszeredai Jövő SK) nyert 5,5 ponttal, és az U12-es kategória győztese, aki a verseny abszolút győztese is, Ciocan Ariana (Marosvásárhelyi ISK) a megszerzett 7 pontjával.

sakkverseny4

Az esemény kapcsán az egyesület által vásárolt tíz darab sakkórát és sakkgarnitúrát átadták az iskolának. A sakkkészlet nélkülözhetetlen az iskolában zajló sakkoktatáshoz és a hasonló versenyekhez. Az iskolában zajló sakkedzések is egyre népszerűbbek, hiszen közel harminc tanuló látogatja a hétfőnként sorra kerülő oktatást. Kiss Arnold oktató, a verseny szervezője, differenciáltan szervezi a tanítási-tanulási tevékenységeket a különböző tudásszintű csapattagoknak, ellenben csak azok a gyerekek jelentkezhetnek a tevékenységekre, akik legalább a sakkjáték alapszabályait ismerik.

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület vezetői, valamint a sakkedzésekre járó fiatalok hálásak Hargita Megye Tanácsának a támogatásért.

Kérem ossza meg ismerőseivel: