Meleg, de csapadékos idő várható a következő két hétben

Hőmérséklet-ingadozásokra is számítani lehet

A következő két hétben meleg lesz, de csapadék többfelé kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből. Az április 9-e és 22-e közötti időszakban hőmérséklet-ingadozásokra is számítani lehet – állítják a szakemberek.

Erdélyben április 12-ig tovább melegednek a nappalok, a hőmérséklet legmagasabb értékei a 24 Celsius-fokot is elérik. Ezután, április 19-ig csökken a hőmérséklet, nappal sem lesz 15 Celsius-foknál melegebb, majd a jelzett periódus végére ismét 17-18 Celsius-fok várható. Ami a minimális hőmérsékleti értékeket illeti: a jelzett intervallum elején 4-5 Celsius-fok várható (a medencékben fagypontig hűlhet a hőmérséklet), aztán 6-8 fokig enyhülnek az éjszakák, majd 12-e után ismét lehűlés várható, 3-4 fokos hőmérsékletekkel. Az első héten napsütéses idő lesz, csapadékra 13-a körül kell számítani. A második héten erősebb lesz a légköri instabilitás, bővebb csapadék április 16-18. között hullhat.

Bánságban és a Körösök vidékén április 15-ig tovább melegednek a nappalok, a hőmérséklet legmagasabb értékei meghaladják az ilyenkor megszokottat, akár a 25 Celsius-fokot is elérik, a minimális hőmérséklet 10-12 Celsius-fok lesz. Ezután visszaesik a hőmérséklet, nagyjából a sokéves átlagnak megfelelő értékek lesznek, azaz napközben 18, éjjel 6-8 Celsius fok. Az első héten 10, majd 12-én és 13-án eshet gyenge eső. A második héten erősebb lesz a légköri instabilitás, bővebb csapadék április 16-18. között hullhat.

Máramarosban – bár lesznek hőmérsékletingadozások – április 12-ig tovább melegednek a nappalok, az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, a hőmérséklet legmagasabb értékei a 24-25 Celsius-fokot is elérik. Ezután április 15-ig csökken a hőmérséklet, nappal 21 Celsius-fok körül lesz, majd a jelzett periódus végére a sokéves átlagnak megfelelő 17-18 Celsius-fok várható. Ami a minimális hőmérsékleti értékeket illeti: a jelzett intervallum elején 6-8 Celsius-fok várható, április 13 körül ennél valamivel magasabb, 19-e körül alacsonyabb, 3-4 Celsius-fok. Az első héten több napsütéses idő lesz, csapadékra 10-e és 13-a körül kell számítani. A második héten erősebb lesz a légköri instabilitás, bővebb csapadék április 16-18. között hullhat.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: