Meleg időre, de esőre is számítani lehet a következő két hétben

Május 13. és 26. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Meleg időre, de esőre is számítani lehet a következő két hétben országszerte – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 13. és 26. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfői prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban csütörtökig 18 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka 5 fok lesz. Péntektől jövő hétfőig 4-5 fokkal melegebb lesz, majd a vizsgált időszak végéig a maximumok 22 és 25 fok, a minimumok 9 és 12 fok között alakulnak. Futó záporokra szinte mindennap számítani lehet, kiterjedtebb esőzések május 16. után várhatók.

A Bánságban és Körösvidéken péntekig 20-22 fokos maximumokra és 8-11 fok közötti minimumokra kell számítani. Jövő hétfőig 3-4 fokkal nőnek a nappali csúcsértékek, majd két napra enyhén visszaesnek, aztán jövő hét végéig 23 és 25 fok között változnak. Éjszaka 11-13 fokig hűl le a levegő jövő héten. Kisebb esőzések mindennap előfordulhatnak, de május 16-a után kiterjedt területeken várható eső.

A hegyekben ezen a héten nappal 7 fokig melegszik a levegő, éjjel fagypont körüli értékek várhatók. Jövő héten 5-6 fokkal melegebb lesz. Futó záporokra szinte mindennap számítani lehet, kiterjedtebb esőzések május 16-a után várhatók.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: