Meleg időre számíthatunk a következő két hétben

Néhol kánikula lesz

Meleg időre számíthatunk a következő két hétben, a Bánságban, a Körösök vidékén 35-36 Celsius-fok, Erdélyben és Máramarosban 32-33 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. Csapadékra csak a hónap utolsó napjaiban számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből. 

Erdélyben a hét folyamán fokozatosan felmelegedik az idő, 32-33 Celsius-fokos nappali csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Július 24-30 között nem változik jelentősen az idő, nappal marad a 30 fok körüli csúcshőmérséklet, de éjjel sem hűl 14-15 Celsius-fok alá. Kevés csapadék várható, erre leginkább július 25-26-án van esély. 

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét első napjaiban 28 és 29 fok közötti nappali csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka 13-14 fokig hűl a levegő. Július 21-e és 24-e között kánikula lesz, 35-36 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel. Ezt követően kissé mérséklődik a hőség, a hőmérő higanyszála nem emelkedik 32 Celsius-foknál magasabbra. Gyenge csapadékra legfentebb a hónap utolsó napjaiban kell számítani. 

Máramarosban a hét első napjaiban 26 és 28 fok közötti nappali csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka 10-12 fokig hűl a levegő. Július 21-e és 24-e között meleg lesz, 33-34 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel. Ezt követően megnövekedik a légköri instabilitás és mérséklődik a hőség. Július 25-e után jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: