Meleg lesz a következő két hétben

De zivatarokra is számítani lehet

A sokévi átlagnál melegebb lesz az időjárás következő két hétben, de az ország nagy részén zivatarokra is gyakran lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 27. és június 9. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban a hónap végéig 22-25 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka 7-12 fokig hűl le a levegő. Május 31-től felmelegedés várható, 26-29 fok körüli maximumokkal és 14 fok körüli minimumokkal. Május 28. és 31. között, majd június 4. után kiterjedt területeken eshet.

A Bánságban és Körösvidéken május 30-ig a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani, majd a jövő héten tovább melegszik az idő. A nappali csúcsértékek átlaga 24 és 30 fok, a minimumoké 10 és 16 fok között változik. Záporok, zivatarok 29-én és 30-án, majd június 4. után várhatók.

A hegyekben ezen a héten nem lesznek jelentősebb hőmérséklet-ingadozások, június 1-től pedig felmelegedés várható. A maximumok 12 és 20 fok, a minimumok 4 és 12 fok között változnak. Eső, zivatarok kialakulásának esélye május 28. és június 1. között nagyobb.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: