Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben

Csapadék naponta kialakulhat

Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben. A július 31-e és augusztus 12-e közötti időszakban a hőmérsékleti értékek elérhetik a 32 Celsius-fokot, ám csapadék naponta kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, kivéve a medencéket, ahol a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. Ilyen körülmények között a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 29-30 Celsius-fok körül alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az intervallum első 2-3 napjában 16, azt követően 14-15 Celsius-fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az intervallum első napjaiban kerülhet sor.

A Bánságban és a Körösök-vidékén az első héten meleg lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek meghaladják a 30 Celsius-fokot. Ugyanebben a periódusban az éjszakák is kellemesebbek lesznek, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 17-20 Celsius fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az intervallum első napjaiban, illetve auguszus 10-körül kerülhet sor.

Máramarosban valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 30 Celsius-fok fölött alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az intervallum első 2-3 napjában 16-18, azt követően 15 Celsius-fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel a déli órákban kerülhet sor.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: