Melegebb, de csapadékos időjárásra lehet számítani a következő két hétben

Enyhe felmelegedés várható a jövő hét folyamán az ország régióinak többségében, de április 17-e és 20-a között, illetve 25-e után csapadékos időjárásra kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 17-e és 30-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben április 17-22. között a nappali maximumok átlaga 15 Celsius-fok körül, az éjszakai minimumok értéke 6 fok körül alakul. Ezt követően enyhén és fokozatosan felmelegszik az idő, a csúcsértékek átlagosan 16 és 20 fok között, a minimumok 6 és 8 fok között alakulnak majd. A kéthetes időszak majdnem minden napján előfordulhat csapadék, de nagyobb a valószínűsége a záporoknak és zivataroknak 17-e és 20-a között, illetve 25-e után.

A Bánságban és Körösvidéken a hét első napjaiban a nappali csúcsértékek regionális átlaga 15 és 18 fok között alakul, a minimumoké 5 és 7 fok között változik. Április 20-ától fokozatosan melegszik az idő, előbb 17-20 fok közötti maximumokra, majd 18-22 fok közötti maximumokra lehet számítani. Az éjszakai minimumok regionális átlaga 5-8, majd 6-10 fok körül fog alakulni. Futó záporokra és zivatarokra napi szinten számítani lehet, jelentős mennyiségű csapadék 17-e és 20-a között, illetve 24-e után várható.

A hegyvidéken a jelzett időszak első hetében a nappali csúcsértékek 5-7 fok között, a minimumok mínusz 2 és 1 fok között alakulnak. A második héten valamivel melegebb lesz: nappal 8-11 fokra, éjszaka mínusz 1 és 3 fok közötti hőmérsékleti értékekre lehet számítani. Csapadék a kéthetes időszak minden napján várható, akár zivatar formájában; a magasan fekvő térségekben az első héten havas eső és havazás is lehetséges.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: