Mentőautók az önkéntes tűzoltóknak

Elbírálták a felajánlott gépjárművekre benyújtott igényléseket

Kiértékelték Hargita Megye Tanácsánál azokat az igényléseket, amelyeket az önkéntes tűzoltók egyesületei küldtek be használt mentőautóra. Borboly Csaba megyeelnök korábban azzal a kéréssel fordult a Hargita Megyei Mentőszolgálathoz, hogy a már nem használt, de még működőképes mentőautókat adják át azoknak az önkéntes tűzoltó-alakulatoknak, amelyek igényt tartanak rá. A mentőszolgálat pozitívan reagált a kérésre, és 24 leírt mentőautót ajánlott fel a Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulatoknak.

A megyei tanácshoz 22 igénylés érkezett, összesen 22 gépjárműre. Az elbírálóbizottság – amelynek tagja Borboly Csaba elnök, Kassay L. Péter és Szentes Antal megyei tanácsos, Kiss Tímea Gabriella, az elnöki kabinet munkatársa, valamint Zólya Zoltán osztályvezető – az igénylések alapján javasolt listát a napokban közli az érintett egyesületek vezetőivel, a polgármesterekkel, valamint a megyei mentőállomás vezetőjével. A javaslat összeállításánál figyelembe vették az igénylő település nagyságát és a helyi önkéntes tűzoltóság jelenlegi felszereltségét a készenléti felügyelőség adatai alapján. A mentőautókat a szolgálat által közölt jegyzék alapján a következőképpen kategorizálták: tíz motorikusan működőképes, nyolc nem üzemképes, hat pedig alkatrésznek használható fel. Az átalakítási költségeket és az ezzel járó műszaki vizsgálatot az egyesületeknek kell biztosítaniuk.

– Nagyra becsüljük azok munkáját, akik életüket nem féltve a bajba jutott embertársaikon segítenek, és mindezt önkéntesen teszik. Ezért is Hargita Megye Tanácsa az évről évre meghirdetett pályázati kiírásával, valamint közvetlen támogatásokkal próbálja erősíteni az önkéntesek munkáját – nyilatkozta Borboly Csaba.

Kérem ossza meg ismerőseivel: