Mesejáték gyerekeknek

Biró Réka – Moșu Norbert-László: Az élet fája

A Figura idei évadának utolsó bemutatója Csiki Zsolt rendezésében Moșu Norbert-László és Biró Réka mesedarabja, Az élet fája, melyet gyereknap alkalmából, június 1-én, csütörtök délután 17.00 órától láthat először a közönség. Az előadást 6 éven felüli gyerekeknek ajánlja a színház.

IMG_7765

Moșu Norbert-László  hat éve tagja a Figura társulatának, eddig két gyerekeknek szóló darabja került bemutatásra, Az élet fája című mesejáték szövegét Biró Réka, dramaturggal közösen írták. A produkció rendezője, Csiki Zsolt, ismerős lehet a közönségnek, hiszen a Figura tavaly bemutatott  Incanto című gyerekelőadását ugyancsak ő jegyezte rendezőként.


Peti és Panni egy teljesen hétköznapi családi kiránduláson találkozik Virgonccal és Huncuttal, a két mitugrásszal, kiket csak ők láthatnak. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor egy varázsfa gyümölcse teljesíti a két lurkó kívánságait.

Kalandok egész sorozata kezdődik, melyek során a  gyerekek hamar rájönnek, tévedtek, amikor azt gondolták, könnyen boldogulnak szülők nélkül.  Gyorsan kiderül, nem is olyan jó, ha nincs egyetlen felnőtt sem, aki azt mondaná, hogy nem szabad és idő közben az is bebizonyosodik, képtelenség megállás nélkül édességet enni.

IMG_7910

Az élet fája  úgy varázsolja el Petit és Pannit, hogy történetük olyan mesévé válik, mely a családról és a kívánságok veszélyéről szól, de megmutatja azt is, hogy mi történne szabályok nélkül, vagy milyen ártó lehet a túlzott aggodalom, vagy a fojtó szeretet. A megoldásra – hogy nem jó olyan világban élni, ahol a feje tetejére áll minden – a gyerekek is rájönnek, a két jószívű mitugrász pedig egészen különös módon segíti őket visszatalálni szüleikhez.


A bemutatót követően a produkció gyermek- és ifjúsági bérletben tekinthető meg június 6-án, kedden 13.00 órától és június 7-8-án, szerdán és csütörtökön 12.00 órától. A gyerekelőadásra  a jegyek ára 7 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában. Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Biró Réka – Moșu Norbert-László: Az élet fája

Az Elet Faja - plakat

mesejáték

Szereposztás:

PETI: Fodor Alain Leonard
PANNI: Vajda Gyöngyvér
HUGÓ: Faragó Zénó
PETÚNIA: Bartha Boróka
BÉLA: Kolozsi Borsos Gábor
MAGDIKA: Boros Mária
HUNCUT: Tamás Boglár
VIRGONC: Moșu Norbert-László

Jelmeztervező: Török Réka
Díszlettervező: Szász Zsolt
Díszlettervező asszisztens: Ferenczi Zoltán
Rendező: Csiki Zsolt

Fotók: Jakab Lóránt

Kérem ossza meg ismerőseivel: