Meteorológusok: jelentős lehűlés kezdődik

A hegyvidéken havaseső és havazás is előfordulhat

Jelentősen lehűl és esősre fordul az idő vasárnaptól kezdődően – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint vasárnap déltől hétfő délutánig erősen lecsökken a hőmérséklet, először nyugaton és északon, majd fokozatosan az ország többi részében is.

Több régióban esősre fordul az idő, a hegyekben 10-15, helyenként 20-25 liter csapadék fog esni négyzetméterenként. A Keleti-Kárpátok északi hegységeiben és az ország 1700 méter fölötti hegyvidékein havaseső és havazás is előfordulhat vasárnapról hétfőre virradóan.


Vasárnap este felerősödik a szél az ország több térségében

Vasárnap este felerősödik a szél Erdély, Olténia, Dobrudzsa, Moldva és Munténia több térségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológusok szerint vasárnap 18 órától hétfő 12 óráig 55-65 kilométeres óránkénti sebességű széllökések várhatók Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Bákó, Vrancea, Brăila, Tulcea, Konstanca, Ialomiţa, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova és Buzău megyében.

Ugyanakkor a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, 1700 méteres magasság fölött erős szélviharok várhatók, a széllökések sebessége elérheti a 80-110 km/h-t.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: