Mezei János vezeti az MPP Hargita megyei listáját

Gyergyószentmiklós a Magyar Polgári Párt zászlóshajója

Szerdán, sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a Magyar Polgári Párt megyei tanácsosjelölt-listáját. A sajtótájékoztató célja szerint a jelenlevő Biró Zsolt, az MPP országos elnöke, Salamon Zoltán, az MPP Hargita megyei elnök, Albert Mátyás (Farkaslaka), Gál Katalin (Gyergyóújfalu), és a házigazda, Mezei János (Gyergyószentmiklós) jelöltek bejelentették, hogy az MPP teljes listával indul a megyei tanácsosi megmérettetésen. A lista összesen 39 nevet tartalmaz. 9 gyergyószéki jelölt szerepel rajta: Mezei János, Sikó Gyula-Levente (Gyergyószentmiklós), Gál Katalin, Czirják Kinga (Gyergyóújfalu), Gál Adél, Kis Loránd (Gyergyóalfalu), Székely Álmos-Szilveszter (Gyergyócsomafalva), Ferencz Zsolt, György Csaba (Gyergyószárhegy).

Országos szinten 100 listával, ebből 30 Hargita megyében, több mint 1000 jelölttel, melyből több mint 50 polgármesterjelölt, indul a Magyar Polgári Párt a helyhatósági választásokon. A párt célja, hogy több polgármesterrel és nagyobb önkormányzati jelenléttel a jelenlegi pozícióit meg tudja erősíteni.

Gyergyószéken az MPP hat helyen állít tanácsosi listát (Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu, Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva, Gyergyószárhegy és Vasláb) és három helyen indít polgármesterjelöltet (Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu és Gyergyócsomafalva).

IMG_2306

Biró Zsolt az eddig elért eredmények tükrében hosszan taglalta a Magyar Polgári Párt fontosságát az erdélyi magyar politikai életben, beszélt a párt által elsőként megteremtett választási szabadság jelentőségéről, ugyanakkor hangsúlyozta a politikai összefogás szükségességét is bizonyos közösségi célok elérése érdekében. A megyei tanács keretén belül az MPP Hargita megyei frakcióját egy konstruktív ellenzékként képzeli el. Az elnök szerint, Nagy Zoltán polgármesterjelölt személyével, Gyergyószentmiklós egyértelműen az MPP zászlóshajójaként szerepel a helyhatósági választásokon.

Mezei János a beszélgetésen túl a tettek, a cselekvés fontosságára tért ki, és ezen belül az összefogás, a baráti jobb nyújtásának, a béketeremtés, a rosszindulat legyőzésének lényegességét ecsetelte. Ezen dolgok kulcsfontosságainak felismerése, tudatosítása vezetett el a mostani RMDSZ-MPP összefogáshoz és a remélhető jövőbeli együttműködéshez. Az elmúlt időszak már bizonyította, hogy a széthúzás csak negatívumokat generál, és a város fejlődéséhez most együttműködésre, együttgondolkodásra van szükség – mondta az elöljáró.

A gyergyószentmiklósi helyzetet illetően Biró Zsolt, az MPP országos elnöke Nagy Zoltán polgármesterjelölt frappáns megfogalmazását idézte, miszerint: “Mi nem egyszínűségre törekedünk Gyergyószentmiklós tekintetében, hanem a sokszínűség egységére”.

Kérem ossza meg ismerőseivel: