Mi mennyibe kerül a Városnapokon?

Kinek mit hoz a Mikulás.

A csütörtöki tanácsülésen, megszavazásra kerültek azon határoztok amelyek, a december 5 körüli ünnepségek, Mikulásnapoknak, Városnapoknak, nevezett rendezvénysorozat anyagi fedezetét biztosítják. Nem szavaztunk a határozatok mellett. Számunkra, mint a Szabad Emberek Pártjának tanácsosai, egyértelmű, hogy a város lehetőségeihez és problémáihoz mérten, a hozzávetőleg 215 000 lejes költségvetés több mint amennyit meg szabadna engedjen magának a döntéshozó.

A sok vagy a kevés mértékét bármilyen ünneplés esetén, normális körülmények között, a lehetőségek határozzák meg. A jó gazdaember mérlegre teszi legalább a megvalósítandókat, a család igényét, az anyagi lehetőséget és ahhoz mérve szabja az ünnep határait. Hogy a szomszédban mennyit költenek hasonlókra az nem mérvadó.

Gyergyószentmiklós utcáit, lakónegyedeit, teherforgalmi útját végigjárva, a város tulajdonát képező ingatlanok állapotát figyelembe véve, a lakók igényeire, kéréseikre, problémáikra a városvezetés által egész évben kimondott, nincs, nem tudjuk, majd szavak számát mérlegelve, nem sok, hanem nagyon sok a 215 000 lej, főleg akkor ha néhány költségvetési tétel érdekesen magas, vagy nehezen magyarázható.

A 2016-os városnapi költségvetés két legnagyobb tételét nézve, keressünk együtt magyarázatot arra, hogy miért kerül 90 ember 5 napos szállása, étkezése, 65 000 lejbe, azaz személyenként napi 140 lejbe akkor, amikor egy személyre 65 lej a szállás például az Astoria szállóban, vagy 49 lej a Limpex panzióban és a napi 3 x étkezés 40 lej körül mozog.mikulas_napok_szallas

Mi a magyarázata annak, hogy a Gyergyószentmiklósi Bagossy Brodhers Compay együttes fellépése az idén 27 000 lejbe kerül, amikor ugyanez az együttes a tavalyi ünnepségen 2000 lejért koncertezett, és amint hallani lehetett, ha igaz, egy Gyergyószárhegyi koncertet az idén 1000 euróért ~ 4 450 lejért adtak!

bbc_2015

Mivel az Ünnepre szánt pénz a mindannyiunkéból van, nem lehet titok, tekintsék meg Önök is, hogy mi mennyibe kerül 2016-ban.

mikulas_napok_koltsegvetes

Kérem ossza meg ismerőseivel: