Mikulásjárás Gyergyószentmiklóson

Minden óvodás és kisiskolás ajándékot kap

A már megszokottól eltérően idén nem találkozhatunk személyesen a város adott pontjain, Gyergyószentmiklós névadójának ünnepén, viszont ez nem akadályozza meg az ünnep igazi megélését.

Mivel a valós térben zajló fesztivál élményét úgysem pótolhatjuk online csatornákon, idei programunk sokkal inkább a belső ünnep, a csendes szórakozás, a felismerés, a tudás ajándékozásának öröme köré építettük. Mert miénk az ünnep!

Az ünnep mindig belül zajlik, a külvilág csillogása csupán hangsúlyozása annak. Örvendjünk hát annak, aminek lehet, ami van, amit közösen megtehetünk.


  • Mikulásjárás Gyergyószentmiklóson 

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ szervezésében Mikulásjárásra kerül sor december 5-én 17 és 20 óra között.

A szervezők egy olyan levelet írtak a Mikulásnak, melyben kihangsúlyozták, hogy az idei évben minden gyermek jó volt és válaszában ő azt ígérte, hogy minden gyergyószentmiklósi óvodás és kisiskolás (IV. osztályig) gyermek otthonához ellátogat és ajándékot visz nekik.

Mivel a Mikulásnak több, mint 1300 gyerekhez kell elérnie, felkérjük a kedves szülőket és gyermekeiket, hogy lakásuk egyik jól látható ablakába (a tömbházaknál a lépcsőházak ajtajába is) helyezzenek el egy égő gyertyát, mécsest 17 órától a Mikulás érkezéséig. Abban a helyiségben, ahová a gyertyát helyezik, kapcsolják le, oltsák el az egyéb fényforrásokat.

Ha a megadott időintervallum végéig nem érkezett meg a Mikulás valakihez, kérjük jelezzék ezt a Mikulás 0787/755.294-es telefonszámán, hogy minden gyerek megkaphassa ajándékát.

(A gyerekeket a Mikulás a tanintézmények által megadott lakcímek alapján keresi fel).


Pályázatok:

 

  • Rajzkiállítás 

Virtuális rajzkiállítás a Mikulás otthona címmel.

Te hogyan képzeled el a fehér szakállú lakhelyét? Szerinted mi veszi őt körül nap mint nap? Rajzold le, fényképezd le vagy szkenneld  és küldd el nekünk emailben az info@gymk.ro címre. A rajzokat megosztjuk a Szent Miklós Napok facebook oldalán.

Beküldési határidő: november 30. 


  • Videógyűjtemény 

Te mivel várod a Mikulást? – videógyűjtemény

Ezzel a címmel várunk videókat, amin verset, éneket, mondókát címeztek a Mikulásnak. Küldd el nekünk emailben az info@gymk.ro címre. A videókat megosztjuk a Szent Miklós Napok facebook oldalán.

Beküldési határidő: november 30.


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: