Miskolci gazdasági fórum

Konkrét ajánlatokkal keresik fel magyarországiak a székelyföldi megyei termelőket

    Nagy érdeklődés mutatkozott a Hargita megyei cégek, vállalkozások termékei iránt a szeptember 10-én lezajlott miskolci gazdasági fórumon. A rendezvényen Hargita Megye Tanácsa is képviseltette magát, és a megbeszélésein több cég jelezte, hogy szívesen felvenné a kapcsolatot székelyföldi vállalkozásokkal. Számos konkrét felkérést megfogalmaztak, például a Union Coop üzletlánc – amelynek több mint 3000 boltja van – képviselői  felajánlották a Hargita megyei vállalkozóknak, hogy a termékeiket szívesen forgalmaznák a saját üzlethálózatukban. Kiemelt figyelmet tulajdonítanak a gyümölcs- és tejfeldolgozók áruinak, valamint a kézműves termékeknek is. Ugyanakkor a miskolci kereskedelmi kamara felajánlotta, hogy azokat a Hargita megyei vállalkozásokat, amelyek viszonteladót vagy üzleti partnert keresnek termékeik, szolgáltatásaik értékesítésére, bemutatja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégeknek, vállalkozóknak.

miskolci_gazdasagi_forum    Hargita Megye Tanácsa igyekszik megteremteni a lehetőséget a kölcsönös gazdasági együttműködésre a két testvérmegye vállalkozói között, éppen ezért Barabás Csaba, az intézmény beruházásvonzási irodájának vezetője felhívást intézett termelőkhöz, vállalkozókhoz, hogy ha szeretnék termékeiket vagy szolgáltatásaikat országhatárokon túl is értékesíteni, készítsenek azokról leírást (ez ne haladja meg az egy oldalt, fényképpel együtt sem), és juttassák el az office@investinhargita.ro e-mail címre szeptember 23-ig.
    – Ez nagyszerű lehetőségnek ígérkezik. Amit mi tehetünk, az, hogy ezeket a leírásokat összegyűjtjük  és eljuttatjuk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei testvérmegyénknek, amelynek képviselői az érdeklődő cégeknek, vállalkozóknak továbbítják – nyilatkozta Barabás Csaba.
    A borsodiak a tervek szerint idén októberben ellátogatnak Hargita megyébe, és üzletkötési céllal felkeresik azokat a cégeket, amelyek ajánlata felkeltette az érdeklődésüket. Ugyanakkor az itteni cégek által beküldött termékbemutatót Hargita Megye Tanácsa eljuttatja a szintén október folyamán, Pest megyében megrendezendő gazdasági konferenciára, valamint minden egyes, ezután megrendezendő gazdasági fórumra, amelyre Hargita megye meghívót kap.

miskolci_gazdasagi_forum1    Barabás Csaba elmondta, hogy szeretnék a testvérmegyei kapcsolatokat szorosabbra fűzni és bővíteni a kereskedelmi és iparkamara, valamint a helyi vállalkozói szervezetek segítségével.
    – Ezzel lehetőséget teremtenénk a testvérmegyék vállalkozóinak, hogy ők is profitáljanak ezekből a kapcsolatokból, és könnyebben tudjanak egymás közt partnerkapcsolatokat kiépíteni. Bízom benne, hogy élni fognak a kisvállalkozók is ezekkel a lehetőségekkel, hiszen ők azok, akik tőkehiány miatt nehezen jutnak el külföldi konferenciákra, ezáltal viszont lehetőséget kapnak a terjeszkedésre, fejlődésre, kapcsolatépítésre. Egy adott pillanatban a konferencián olyan kérdéseket tettek fel, hogy vajon van-e nálunk a megyében annyi gyümölcsfeldolgozó, hogy háromezer üzletet el tudjon látni. Nem lesz egyszerű, hiszen komoly előkészületekre van szükség, de bízom benne, hogy a kereskedelmi és iparkamara, valamint a helyi vállalkozói szervezetek segítségével több vállalkozó külföldön fog terjeszkedni és partnerkapcsolatokat építeni – fejtette ki a megyei tanács beruházásvonzási irodájának vezetője.

Kérem ossza meg ismerőseivel: