Mosógépet és ruhaszárítót vásároltak a Gyergyószentmiklósi Mentőszolgálat részére

„Segítsünk Gyergyó-medence lakóinak” – Beszámoló


A nyilvánosság számára

A “Segítsünk Gyergyó-medence lakóinak” alapba a tegnapi napig (április 2-ig) 65433,55 lej és 250 euró gyűlt össze.

Ez az összeg vállalkozásoktól, a tanügyi szakszervezettől és magán személyektől érkezett. Felhasználásának módját a tegnapi (április 2-i) bizottsági ülésen a hét tagú bizottság döntötte el.

A Gyergyószentmiklósi Mentőszolgálat számára a tegnapi nap folyamán a főesperesség által kezelt pénzalapból, az intézmény vezetőjének, dr. Péter Szilárdnak a kérésére, egy mosógép és egy ruhaszárító lett vásárolva és kiszállítva.

• Mosógép: 1089,00 lej.
• Ruhaszárító: 1479,00 lej.

A mentőszolgálat vezetői jelezték, hogy ezeknek a gépeknek a felhasználása biztonsági szempontból nagyon fontosak, hiszen így a munkavégzés közben használt ruházatot a mentőszolgálat épületeiben lehet megmosni.

A járványnak legkitettebb és legveszélyeztetettebb csoportok: mentősök, orvosok, egészségügyi dolgozók így el tudják kerülni azt, hogy a munkaruhát mosás miatt hazavíve, esetleg fertőzést juttassanak a családba.

Ferenczy István – a Gyergyószentmiklósi Kórház menedzsere és dr. Pretorian András orvosigazgató kéréseit és javaslatait figyelembe véve a kórház részére a főesperesség a következők beszerzését indította el:

• bonéták: 500 drb.,
• hosszú szárú lábvédők: 500 drb.,
• vízálló kezeslábasok: 100 drb.,
• megerősített sebészi köpenyek: 540 drb.,
• egyszer használatos kesztyűk (különböző méretekben) összesen: 7000 drb.,
• védő kezeslábasok: 40 drb.,
• sebészi maszkok: 10000 drb.,
• szűrővel rendelkező maszkok: 1000 drb.,
• műanyag védő szemüvegek: 200 drb.

Ezeknek a védőfelszereléseknek az értéke összesen: 39446,39 lej (szállítás, TVA és vám költség nélkül). Bízunk benne, hogy a főesperesség meg tudja szerezni az TVA és vámmentességet. Amennyiben ez nem sikerülne, akkor az érték 48913,53 lej lesz, plusz szállítás.

A szállítási tárgyalásokat a Hargita megyei Román-Kínai Ház elnökének, Rusz Sándornak a közbenjárásával végezzük. Ha az árakra vonatkozóan megegyezés születik, akkor a kért termékek körülbelül egy hét alatt, gyorspostával megérkeznek Gyergyószentmiklósra.

A bizottság minden héten egy-két alkalommal tárgyal a beérkezett összegek felhasználásával kapcsolatosan.

Az események előrehaladásával Önök a további tájékoztatókból tudják majd követni a főesperesség által meghirdetett és kezelt „Segítsünk Gyergyó-medence lakóinak” pénzügyi alap alakulását.

Szeretettel kérjük mindazokat, akiknek a járvány idején lehetőségük van segítséget adni a kórháznak és a mentőszolgálatnak: tegyék meg! A gyergyószentmiklósi kórház felszereltsége sokat javult az elmúlt években, de a járványra való felkészülés nem szerepelt a beruházások között, ezért ezt kell erősítenünk.

A közös összefogás lényege, hogy segítsünk védekezni az egészségügyben dolgozóknak egészségük megőrzésében, hiszen ők tudnak a gyergyó-medenceieknek a rendelkezésére állni, ha a járvány térségünkben is fokozódik.

A jó Isten óvjon mindannyiunkat!

Vírusmentes időszakot!

Üdvözlettel,
Bajkó Tibor

Kérem ossza meg ismerőseivel: