Motoros hétvége Gyergyóditróban

DITROCKS hard-enduro verseny

Idén megrendezésre kerül a DITROCKS hard-enduro verseny első kiadása, amely a román országos bajnokság 4. futama, és része a balkán hard enduróbajnokságnak is. További infókért és regisztrációért: www.ditriders.ro.

enduro1

„A Ditriders SK csapata, újabb, és minden korábbinál nagyobb, színvonalasabb hard-enduro versenyt szervez Gyergyóditróban, június 22-24. között. A versenysorozat pénteken délután négy órától rajtol a Cengellér-tetőn.

A verseny a romániai bajnokság negyedik fordulója, és egyben a Kelet Európai bajnokság harmadik fordulója is. Hasonló szintű rendezvény ritkán adódik a vidékünkön. A szervezők a pénteki napot, a prológot ajánlják a nézőknek, mivel a cengelléri szakasz lesz a leglátványosabb. Szombaton délelőtt 9-től késő délutánig 90 kilométeres pályát teljesítenek a motorosok az orotvai erdőkben, a régi borszéki utat is érintve, illetve Holló irányában, a hegyeken. Ezért a nézők csak délelőtt, a Halaság pataka mentén, az erre kijelölt pontokon tudják követni a versenyt. A szervezők elmondása szerint, ide délelőtt lesz érdemes kilátogatni – közölte Kovács Árpád András szervező. Vasárnap a ditrói Lokon indulnak és ide érnek vissza, miután  az erdei terepen végigszáguldtak. A mezőny kivételesen erős lesz, rajthoz áll például  az európai ranglistát vezető  Cyprián David Csehországból, de a sportág hazai legjobbja Józsa Norbert is. Rajtuk kívül még Spanyolországból, Ausztriából, Magyarországról jönnek versenyzők.” (Gergely Imre)


Ditrocks hard enduro Ditróban 

A Ditriders Sportklub szervezésében, valamint Hargita Megye Tanácsának támogatásával, június 22–24. között kerül megrendezésre a ditrói hegyekben Hargita megye legnevezetesebb és legrangosabb motoros versenye, a DITROCKS HARD ENDURO.

A verseny színvonalát emeli, hogy a Kelet-Európai Bajnokság, valamint az Országos Bajnokság részét képezi, nagyon nehéz és izgalmas terepeken kialakított pályán, a sűrű erdő, valamint a köves és sáros részek maximális kihasználásával.

Versenyünkön neves külföldi és belföldi versenyzők vesznek részt, keményen küzdve a bajnoki pontokért, amelyek elérésével év végén egyik részük a dobogóra is kerülhet.

A DITROCKS HARD ENDURO verseny az alábbi program szerint zajlik: 

Péntek, június 22. – PROLOG Cengellér-tető
• 9:00–14:00 – a versenyző regisztrációja az alaptáborban (Kakastaréj Panzió)
• 14:45 – szervezett távozás az alaptáborból a PROLOG helyszínére (Cengellér-tető)
• 15:30 – tájékoztató a versenyzőknek
• 16:00 – start profi kategória (5 kör, 10 km pálya, kb. 1 óra verseny)
              – start expert + veterán kategória (azonos pálya, mint a profiknak)
              – start HOBBY+LÁNYOK kategória (5 kör, 9 km pálya)
• 22:00 – PROLOG eredmények közlése

Szombat, június 23. – Második nap ~ 90 km hard enduro
• 9:30 – a versenyzők tájékoztatója és technikai ülése az alaptáborban (Kakastaréj Panzió)
• 10:00 – szervezett távozás az alaptáborból a 2. nap kezdési pontjára
• 10:45 – 2. nap start
• 22:00 – a 2. nap eredmények közlése

Vasárnap, június 24. – Harmadik nap – 65 km hard enduro (soft)
• 9: 30 – a versenytársak tájékoztatása és technikai ülése az alaptáborban (Kakastaréj Panzió)
• 10:15 – szervezett távozás az alaptáborból a 3. nap start helyszínére
• 11:00 – start 3. nap
• 18:00 – díjkiosztó ünnepség (az alaptáborban)

A szervezők fenntartják a program változtatásának jogát!

Kérem ossza meg ismerőseivel: