Mutass jó példát! – Lezárult a Hargita megyei jelölés

Nem várt mennyiségű jelölés érkezett a Mutass jó példát! programra, összesen 115 jelölőlapot töltöttek ki a jelölők. A magas szám azt mutatja, az olvasókhoz eljutott az üzenet, megértették a felhívást, és fontosnak tartották, hogy éljenek a jelölés lehetőségével. A zsűri kiválasztottjairól a júniusi lapszámunkban olvashatnak interjút/riportot.

Az öttagú zsűrinek nem lesz könnyű dolga, hiszen 87 személyből kell kiválasztania azokat, akiket a legérdemesebbnek tart megmutatni a Nőileg magazin hasábjain illetve a lap weboldalán. A 115 jelölőlap között többen ugyan azt a személyt javasolták, kettőt pedig azért érvénytelenítettek, mert az illető nem Hargita megyei jelölt volt. Így a végső összesítésben 87 személy maradt versenyben. A jelölőkre legtöbbet használt jelzők, jellemzések és tulajdonságok: áldozatkészség, önzetlenség, becsületes munka, a közösségért való cselekvés, szakmai hozzáértés, körültekintés, gondoskodás és kitartás.

Foglalkozás szerint a jelöltek között van pedagógus, gyógypedagógus, gyógytornász, közgazdász, civil szervezeti vezető, önkéntes, kézműves, képzőművész, egészségügyben dolgozó (nővér, orvos), szociális munkás, nyugdíjas, karnagy, író, fotós, biológus, informatikus, edző, „tolószékes önbizalom építő”, könyvtáros, ügyvéd, fordító, pszichológus, rendezvényszervező, titkárnő, szakács, háztartásbeli, projektmenedzser, intézményvezető, varrónő és jelmezkészítő is. Sok jelölt van a Hargita megyei nagyobb városokból, de a megyei falvak is szépen képviseltetik magukat, így érkezett jelölés Nagytusnádról, Csíkszentimréről, Felsőbodogfalváról, Gyergyóditróból, Csíkkarcfalváról, Alsósófalváról, Csíkborzsováról, Gyergyókilyénfalváról és Kászonaltízből is.

Folytatódik a verseny!

A Mutass jó példát! program május 1–14. között Kovászna megyében zajlik, így figyeljék a kiírást és jelöljék Kovászna megyei hétköznapi hősüket a programba.

Kérem ossza meg ismerőseivel: