MUTASS JÓ PÉLDÁT!

Új programot indít a Nőileg magazin

A Nőileg magazin a jó példákat keresi, környezetünk hétköznapi hőseit. Olyan személyeket, akikre büszkék lehetünk, és akikre felnézhetünk értékes tevékenységüknek, példamutató életüknek köszönhetően – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet Csíkszeredában, a Petőfi Kávéházban tartottak a lap munkatársai. A program címe Mutass jó példát!, amelyre olyan személyek jelölését várják, akik nem sikereikkel, közéleti szereplésükkel vagy alkotói tevékenységükkel érdemelnek figyelmet, hanem hétköznapi helytállásukkal.

Április 3-án a Nőileg magazin 3. születésnapjának apropóján indult útjára a Mutass jó példát! program, amelyben az olvasók kapják a főszerepet: személyeket jelölhetnek a lapba, akik történetét, életútját érdemesnek tartják megmutatni. A Nőileg magazin felelős kiadója, Sebestyén Kinga elmondta: ezzel a programmal a lap elsődleges célkitűzését erősíti, hiszen „induláskor azt fogalmaztuk meg, hogy a Nőilegben az erdélyi példákat, történeteket, embereket akarjuk megmutatni, a lap nekik és róluk szól” – indított. „Nemrég végeztünk egy komolyabb felmérést olvasóink körében. Nagyon kedvező és biztató eredmények jöttek azoktól, akik olvasnak, szeretnek minket, és rengeteg jó ötletet is adtak. Egyfajta rálátásunk lett arra, hogy az értékrendünk valóban találkozik-e az olvasóéval, és arra is, milyen értékrend szerint van szükség a Nőileg-es anyagokra. Az olvasóinkat a kultúra és a hagyomány érdekli a legjobban. Meglepő vélemény volt, hogy olvasóink többet szeretnének tudni a a szórványban élőkről, induló programunkban hangsúlyosabban fogunk foglalkozni velük is. Az elmúlt hónapokban sikerült növelni az előfizetőink számát, a jövő tehát biztató – mondta Sebestyén Kinga. – A Mutass jó példát! tulajdonképpen régóta körvonalazódó célunkat tűzte ki feladatul: mutassuk meg az Erdélyben élő értékes embereket, erdélyi vonatkozású tevékenységeket, a hétköznapi hősöket, hiszen egy közösség értékrendjét ők is adják. Jó lenne minél többjüket megismerni, valamint megtudni azt is, hogy a közösségek számára ki számít példaképnek. Egész Erdélyt szeretnénk bejárni ezzel a programmal, minél több emberhez eljutni, minél több hétköznapi hőst bemutatni” – summázott a felelős kiadó.

MJP logo portraitrgbA Mutass jó példát! program projektvezetői szerepét Vas Réka vállalta, aki részleteiben is bemutatta a kezdeményezést. „A jó példákat körültekintően és hitelesen a közösségek bevonásával találhatjuk meg, ezért olvasóink együttműködésére számítva versenyszerű kutatást indítunk” – fogalmazott. A verseny 2017 áprilisától 2018 áprilisáig tart, és Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, valamint Temes megyét érinti. A jelölés minden hónapban egy adott megyében/régióban zajlik. A jelölés 2017. április 3-tól kezdődően folyamatos, minden hónapban az adott megyé(k)ben élőkre vonatkozik. Az elbírálás eredményét a Nőileg magazinban, valamint a sajtóban közlik. A zsűri által a hónap jelöltjének választott személy a Nőileg magazin címlaposa lesz, a további két jelölttel készített interjút a Nőileg honlapján, valamint Facebook-oldalán jelentetik meg.

A jelölés menete

A jelölés a jelölési űrlap kitöltésével válik érvényessé, amit elektronikusan vagy postai úton kell elküldeni az adott hónapban megjelölt határidőig, és amely egyelőre a Nőileg magazin Facebook-oldaláról érhető el. Jelölt lehet bármely Erdélyben élő, bármely nemzetiséghez, felekezethez tartozó nő és férfi, akinek a tettei, életmódja figyelmet érdemel. A zsűri a jelölési határidő után beérkezett jelöléseket nem veszi figyelembe, ugyanakkor a szervezők fenntartják maguknak a jogot arra, hogy azokat a jelöléseket, amelyek a verseny feltételeinek nem felelnek meg, érvénytelennek tekintsék és ne közöljék. A hónap hőse két főre szóló utazást nyer. A jelölők között minden hónapban 3 darab féléves előfizetést sorsolunk ki.

A jelölőlap az alábbi linken érhető el:
https://docs.google.com/forms/ d/ 1gIOmZYw1F3UIXBT4tJUGix82NGfMc F4sGPJnI8DPJ1Q/viewform?edit_ requested=true

A jelölés április 3–16. között Hargita megyében zajlik, ezért ha ismer olyan személyt, akit ebben a megyében szívesen látna a lapban, vagy olvasna róla rovatainkban, akkor nevezze be őt a programba a megadott határidőig.

A zsűri, amely mindent eldönt

Bereczki Kinga igazgató, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Sepsiszentgyörgy
Dimény Levente színművész, Szigligeti Társulat, igazgató, Nagyvárad Táncegyüttes, Nagyvárad
Gergely Orsolya szociológus, egyetemi oktató, Sapientia – EMTE, Csíkszereda
Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus, Babeș‒Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhely
Rácz Éva elnök, Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, Kolozsvár‒Marosvásárhely

A Mutass jó példát! program hirdetésének ideje megyék szerint

2017: április – Hargita; május – Kovászna; június – Bihar; július – Maros; augusztus – Kolozs; szeptember – Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad; október  – Arad, Temes; november – Szatmár.

2018: január – Szilágy, Máramaros, Beszterce-Naszód


A program felhívása innen érhető el: https://www.facebook.com/ noilegmagazin/posts/ 615447398660153:0

Videoüzenet: https://www.facebook.com/noilegmagazin/videos/615609625310597/

Kérem ossza meg ismerőseivel: