Muzsikáló székelyföldi kéziratok

A Codex Régizene Együttes karácsonyváró hangversenye

A 2015/2016-os komolyzenei bérlet következő koncertjére 2015. december 15-én, kedden 19 órától kerül sor a művelődési ház színháztermében.

A Codex Régizene Együttes hangversenye

Műsoron:

Magyar főúrizene  XVI–XIX. századból

Zenélnek:

Filip Ignác – furulyák, barokk fuvola, ének – művészeti vezető

Szabó Éva– furulyák, barokk fuvola, dob

Kovács László – hegedű, ének

Kovács Éva – hegedű

Adorján Csaba – brácsa, népi brácsa, ének

Lázár Zsombor– cselló

Szőgyör Árpád – nagybőgő, ének

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva, és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek. Jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 10 lej. Jegyrendelés a 0266/361.992-es telefonszámon.


Codex Régizene Együttes

A Codex Együttes 1997-ben alakult a brassói „Transilvania” egyetem tanáraiból és hallgatóiból. Az eleinte sepsiszentgyörgyi együttesként induló zenekarból az alapító tagok egy része külföldön folytatta a karrierjét, az utánpótlás pedig Csíkszeredából érkezett. Így változott meg a zenekar összetétele, amely 2003-tól állandósult, jelenleg hat csíkszeredai és egy sepsiszentgyörgyi tagja van, akik jelenleg Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Brassóban tevékenykednek.

Az együttes célja a XV–XVIII. századok muzsikájának a korhű megszólaltatása korabeli és modern hangszereken. Repertoárjuk felöleli a reneszánsz és barokk kor tánc- és kamarazenéjét, ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a Kárpát-medence magyar muzsikája a reneszánsz kortól napjainkig.

Kérem ossza meg ismerőseivel: