N. Ciucă: Az emberek korlátozzák az utazásokat a küszöbön álló ünnepek idején

A hatóságoknak nem áll szándékában további korlátozó intézkedéseket bevezetni

Nicolae Ciucă ügyvivő kormányfő arra kéri az állampolgárokat, hogy a küszöbön álló ünnepek idején korlátozzák az utazásokat, hogy a koronavírus terjedését fékezni lehessen, és hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nem áll szándékában további szigorító intézkedéseket bevezetni.

‘Állampolgárként, apaként, nagyapaként, szüleit féltő személyként azt tanácsolom az embereknek, hogy korlátozzuk az utazgatásaink számát az ünnepek idején, csökkentsük a megfertőződés kockázatát’ – fejtette ki Ciucă az arra vonatkozó kérdésre, hogy miként kellene a romániaiaknak idén eltölteniük a karácsonyt és a szilvesztert. Hangsúlyozta, hogy ő is hasonlóképpen fog cselekedni idén.

Arra a kérdésre, hogy a hatóságok fel vannak-e készülve arra, hogy az ünnepek idején esetleg megugrik a fertőzések száma, Ciucă azt válaszolta, hogy erre a forgatókönyvre is fel vannak készülve.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a hatóságoknak nem áll szándékában további korlátozó intézkedéseket bevezetni ebben az időszakban; mivel a napi új esetszámok csökkenést mutatnak, csak a régebben meghozott intézkedések maradnak érvényben.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: