Hárfaest Gyergyószentmiklóson

Május 8-án, hétfőn este hét órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház Bocsárdi Angi Gabriella stúdiótermében Nagy Emese hárfaestjével folytatódik a Klassz–Tavasz Fesztivál.

Nagy Emese a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia hárfása, Kolozsváron végezte tanulmányait a kolozsvári Zeneiskola, majd a Gheorghe Dima Zeneakadémia hárfatanszakán. Jelenleg új hárfásgenerációt is tanít a helyi Zeneiskolában, növendékeivel nagyon szép eredményeket érve el.

nagyemeseNemcsak zenekari tagként, hanem szólistaként is ismert, Marosvásárhelyen rendszeresen fellép szólóestekkel, hárfás kamarazenével, de koncertezett Erdély több városában, Németországban, Svájcban is.

Mint zenekari tag részt vett koncertturnékon Európaszerte (Német-, Francia-, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Angliában és Írországban), sőt Japánban és Omanban is.

Műsorában szerepelnek a nagy klasszikus, illetve romantikus hárfaművek, de néhány éve szívesen szerepel könnyűzenei és filmzenei átiratokkal, dzsesszel és latinamerikai zenével.

Gyergyószentmiklósi szólóestjén ezekből hallhatunk egy válogatást, amit kelta hárfáján ad elő – ez egy kisebb méretű hárfa, ahol a félhangokat nem pedálok segítségével szólaltatják meg, hanem a hangszer nyakára szerelt kampók átkapcsolásával. Ilyen hárfán játszanak ma is Írországban, Franciaország egyes területein, Dél-Amerikában, ahol népi hangszerként van elterjedve. Ennek a hangszernek repertoárjából kaphatunk ízelítőt: Tennesse Waltz, La Paloma, Cuando Calienta El Sol, A.Ortiz: Habanera gris, Cumba Deliciosa, Llano, A Canoa Virou – brazil, Zamba – argentin, Romance – brazil, Carnavalito – perui feldolgozások és egyéb közismert dallamok.

A jegy ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig vagy koncert előtt egy órával a helyszínen. Helyfoglalás a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: