Nagy lépés a gyergyói jégkorong utánpótlás-nevelésben

Svéd szakemberrel bővül a szakmai csapat

Peter Bolin személyében svéd szakemberrel bővül a gyergyói jégkorong utánpótlás-nevelés szakmai csapata. A Gyergyói Hoki Klub és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által a mentori megbízatás ellátására szerződött szakember feladata a gyergyói edzők irányítása, képzése és a jégkorongozó gyerekek, fiatalok fejlesztéséért végzett munkában való közvetlen részvétel lesz.

bolinA tapasztalt, nagy múltú szakmai vezető szerződtetésének a szükségességében és fontosságában egyetértenek mindazok az intézmények, amelyek a gyergyói jégkorong fejlődését és jövőjét fontosnak tartják.

Erről született közös megegyezés a 2019 november 28-án megszervezett gyergyószentmiklósi megbeszélésen, ahol jelen volt a Gyergyói Hoki Klub részéről Bereczky Szilárd menedzser, a Székelyföldi Jégkorong akadémiától Nagy Attila Ferenc ügyvezető igazgató, Gyergyószentmiklós polgármestere Nagy Zoltán, a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub részéről Jánosi Béla igazgató, valamint Farkas Csaba katedravezető. Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke személyesen nem lehetett jelen, de jelezte, hogy egyetért a kezdeményezéssel és támogatja azt.

A feladatra kiválasztott szakember, Peter Bolin edzői karrierje során, többek közt a Malmö Redhawks, a Borås HC, vagy a Leksands utánpótlás-nevelésében is dolgozott, Svédország női válogatottjának 5 éven át volt a segédedzője, akikkel két világbajnoki bronzot nyert és egy olimpián is jelen volt.

Peter Bolin 2019 december 1-től kezdi el a munkáját Gyergyószentmiklóson, és első fázisban a 2020-2021-es idény végéig érvényes a szerződése.

Cél, hogy az összehangolt, magas szintű szakmai munka, közös törekvés által a gyergyószéki jégkorong utánpótlásból olyan játékosok nőjenek ki, akik itthon és nemzetközi szinten is sikereket és elismertséget érhetnek el, és akikre mindannyian büszkék lehetünk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: