Nagy sikerrel ért véget a 10. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál

    Marosvásárhely 6 napon keresztül Kelet-Európa legnagyobb és legnépszerűbb gitárfesztiváljának adott otthont. A fesztivál a város  5 különböző pontján zajlott, de a legfőbb koncertek a Kultúrpalotában és a Színháztéren csendültek fel, ahol a világ különböző részeiről (Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Fehéroroszország, Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia, Magyarország, Bulgária és Románia) érkező művészek előadásait hallhattuk.

DSC_9421
    A hat napos rendezvény egyéni előadásokat, különböző kamarazenei koncerteket, fiatal tehetségek bemutatkozását, mesterkurzusokat, modern és régi hangszerek kiállítását kínálta. A szervezők feladatuknak tekintik a hangszer népszerűsítését a fiatalok körében, úgyszintén a minőségi gitározás elsajátítását különböző stílusokban.
    A fesztivál nyitókoncertjén Deák Endre lantművészre emlékeztünk, aki a Harmonia Cordis első fesztiválján előadóművészként adott koncertet.
    A rendezvény egyik újítása, a több szempontból is ősbemutatónak számító rock-szimfonikus koncert.  A MonyoProjekt dalait hallhatta a közönség, a Marosvásárhelyi Állami Filharmonia szimfonikus kíséretével, melyet Werner Gábor hangszerelt és vezényelt.

DSC_9553
    Az eseménysorozat fényét a világhírű gitárművész Al Di Meola emelte, aki többszörös Grammy-díjas művészként magas színvonalú virtuózjátékával kápráztatta el az 5.000 nézőszámmal bíró közönséget.

DSC_9834

al_di_meola
    A jubileumi fesztivál nézettsége meghaladja az eddigi gitárfesztiválok sikerét, idén több mint 10.000 érdeklődő látogatott el a 6 napos rendezvényre.

DSC_9710
    Beke István Ferenc, a Harmonia Cordis Egyesület elnöke a fesztivál végezetével köszönetét fejezi ki Marosvásárhely Megyei Jogú Város Helyi Tanácsának, a Maros Megyei Tanácsnak, a rendezvény meghívottjainak, támogatóinak, mindazoknak, akik hozzájárultak a jubileumi fesztivál megvalósításához és egyben a nagyérdemű hallgatóságnak, akik naponta megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel.

HC sajtóközlemény

Kérem ossza meg ismerőseivel: