Nagy volumenű beruházás van tervben

Elfogadták, megépítik az ökölvívó akadémia komplexumát

A ma délutáni (december 13., péntek – a szerk. megj.) rendkívüli ülésén elfogadta a képviselő-testület többek között azt a határozattervezetet, amely a Zonális Városrendezési Terv elfogadására, ezen belül pedig a Madárfészek – Godako Ökölvívó Akadémia Gyergyószentmiklósi komplexumának megépítésére irányul.

Magyar állami támogatásból – a Magyar Ökölvívó Szövetség területén – indul egy egy olyan nagy volumenű beruházás, amely részeként, a város Mezőközép dűlőjében, a Nicolae Bălcescu utca Szárhegy felőli kijáratánál található mintegy 39 000 m²-n hoznak létre egy küzdősportokra, ezen belül ökölvívásra alkalmas 600 férőhelyes létesítményt.

akademia

Amint az előterjesztésben elhangzott, a zonális rendezési terv külső, szabadtéri sportpályák, egy 100 férőhelyes sportszálló, valamint egy 140 apartmanból álló lakáskomplexum megépítését is tartalmazza, ami egy új lakópark létrehozását jelenti.

Nagy Zoltán polgármester rámutatott, egy rendkívül fontos beruházásról beszélünk, a határozattervezet elfogadása pedig az utolsó mozzanata egy többéves engedélyeztetési folyamatnak, hamarosan pedig az építkezési engedélyeket is kiadjuk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: