Nagy Zoltán polgármester fogadta a romák két képviselőjét

Folyamatosak lesznek az egyeztetések

Tisztelt gyergyószentmiklósiak, kedves közösségünk!

Csütörtökön vettem át a tüntetés szervezői által megfogalmazott petíciót, melyet pénteken továbbítottunk a közbiztonságért felelős szerveknek. Ezzel együtt felelősségteljes együttműködésre szólítottuk fel a csendőrséget, rendőrséget, a felmerült problémák megoldása érdekében. A továbbiakban is folyamatosak lesznek az egyeztetések és a legnagyobb figyelemmel követjük majd a munkájukat, eleget téve koordináló szerepünknek.

Örömmel vettem tudomásul, hogy a lakosságot sem hagyta érintetlenül a megoldásokra való törekvés, hiszen közösségünkből hét személy jelezte szándékát, hogy javaslatával hozzájárulna a közbiztonsági problémák megoldásához. A szociális iroda email címére érkezett megoldási javaslatok ötletesek és pozitív meglátásokban bővelkednek. A megoldáson dolgozó munkacsoportba is szívesen látjuk majd ezt a hét személyt, hogy a rendfenntartó szervekkel és a roma közösség képviselőivel együttműködve, lépésről lépésre orvosoljuk a felmerülő problémákat.

Nagyon sok dolgunk van és pillanatig sem tévesztjük szem elől a helyzet súlyosságát.

Hétfőn reggel az első órákban további egyeztetésekre került sor, a hivatal tárgyalójában fogadtuk a Téglagyárban lakó romák két képviselőjét. Egyértelműen tudtukra adtuk, melyek azok a kötelezettségek, amelyek a békés együttélés alapjait képezik, és ugyanúgy, ahogy a város minden egyes lakója, ők is kénytelenek lesznek ezeket betartani. Ha nem lopnak, nem rongálják a más vagyonát, ha nem kéregetnek úton-útfélen, ha rendben tartják a lakótelepet, tehát ha képesek betartani az alapvető normákat, melyek a békés együttélést szolgálják, akkor bátran és békében élhetnek városunkban, ahogy eddig is. A jelen lévő két személy ígéretet tett, hogy továbbítják a roma közösség felé is a megbeszélteket, és biztosítottak afelől, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy részesei legyenek egy élhető városkép kialakításának.

roma_polgi

Szerdán további egyeztetésekre kerül sor a közbiztonságért felelős szervek vezetői, a tüntetés szervezői és a város különböző részein élő roma közösségek képviselőivel. Ezt követően Önöket is, akik építő jellegű javaslataikkal segíteni szeretnének a helyzet megoldásában, kerekasztal mellé hívjuk. Addig is, az ügyben megtett lépésekről folyamatosan tájékoztatom a lakosságot.

Köszönöm, hogy felelősen gondolkodó tagjai is vannak közösségünknek, köszönöm a bizalmukat és segítő szándékukat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: