Naponta várható csapadékhullás a következő két hétben az ország nagy részében

Január 24.–február 6. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Az ország nagy részében január 28-ra enyhén felmelegszik az idő, havas eső és havazás a következő két hét szinte minden napján lehetséges – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 24.-február 6. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett kéthetes prognózis szerint Bánságban és Körös-vidéken keddig a megszokottnál hidegebb lesz az idő, a hőmérséklet nappali csúcsértékének átlaga mínusz 2 Celsius-fok körül alakul, az éjszakai minimumok átlaga pedig mínusz 10 és mínusz 12 fok között váltakozik. Szerdától felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 3-6 fokra, a minimumoké pedig mínusz 3 és mínusz 1 fok közötti értékre nő. Január 29-től, szombattól február 6-ig a nappali csúcsértékek átlaga 2 és 7 fok, a minimumoké mínusz 6 és nulla fok között alakul. Átmeneti jellegű eső, havas eső és havazás a térségben naponta lehetséges, a csapadékhullás valószínűsége nagyobb lesz január 26. és február 4. között.

Erdélyben és Máramarosban szerdáig rendkívül hideg, éjszaka és reggel fagyos lesz az idő, a hőmérséklet nappali csúcsértékének átlaga mínusz 5 és mínusz 1 fok között, az éjszakai minimumok átlaga pedig mínusz 16 és mínusz 10 fok között váltakozik majd. Ezután péntekig öt fokkal emelkedik a térségben a nappali hőmérsékleti csúcsértékek és öt-hat foggal az éjszakai minimumok átlaga. Ezt követően február 6-ig a nappali csúcsértékek átlaga 0 és 4 fok, a minimumoké mínusz 9 és mínusz 2 fok között alakul. Csapadékhullás a térségben naponta várható, elsősorban havas eső és havazás formájában.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: