Narancssárga és sárga riasztás van érvényben több megyében

A várható nagy mennyiségű eső és viharok miatt adtak ki figyelmeztetést

A keleti, északkeleti és délkeleti országrészre narancssárga, az ország központi, déli és északi térségeire sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel a várható nagy mennyiségű eső és viharok miatt.

A meteorológusok szerint hétfő hajnali 2 óráig Erdély keleti részén, Moldvában, Dobrudzsában, valamint Muntenia északi és keleti részén nagy mennyiségű esőre, villámlásra, jégesőre és viharokra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40-50, helyenként a 60-80 litert négyzetméterenként.

A narancssárga riasztás Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bákó, Galac, Vrancea, Brăila, Buzău, Tulcea, Konstanca, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova megyére, valamint Brassó, Hargita, Maros és Beszterce-Naszód megye bizonyos területeire érvényes.

Ugyanakkor Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Krassó-Szörény megyére és Maros megye egyes részeire, illetve Bukarestre sárga riasztás van érvényben. Itt is lesznek villámlással és akár jégesővel kísért záporok, és viharokra is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Bákó, Vrancea, Brăila és Galac megyére ugyanakkor vörös riasztás vonatkozik vasárnap délig a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: