„Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?”

Dr. Nistor Laura előadása

2016. március 1-én, kedden 18:00 órakor folytatjuk kávéházi előadás-sorozatunkat Gyergyószentmiklóson. Ezúttal új előadókkal és új témákkal várjuk a kedves érdeklődőket. A helyszín is változott, az eseménynek az Angel’s Cafe ad otthont.

“Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?” ez a címe a következő előadásnak, amely szól divatról, fogyasztásról és szociológiáról egyszerre. Az előadás címe a Neurotic zenekar Brék című számában hangzik el.

kavehazi1Dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense azt boncolgatja előadása során, hogy a társadalmi státuszunkat nagymértékben az határozza meg, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat fogyasztunk, mennyire vagyunk trendiek, mennyire hasonlítunk másokra. Az exkluzív termékek csak az elit számára elérhetőek, a tömegtermékek piaca viszont segít nekünk abban, hogy utolérjük, leutánozzuk az elit fogyasztói magatartását.

Az úgynevezett fast fashion divatláncok elérhetővé teszik a haute couture-t, folyamatos kínálatukkal és marketingjükkel túlfogyasztásra buzdítanak. Közben megjelennek azok az alternatív közösségek, amelyek a másság kihangsúlyozásán keresztül teremtenek divatot, mint például az önként vállalt egyszerűség, a fenntartható fogyasztás és a lassú divat.

Minden érdeklődőt várnak szeretettel!
Az eseményre a belépés ingyenes!

Kérem ossza meg ismerőseivel: