Nem lesz sztrájk a városházán

Lemondanak a július 19-re tervezett általános munkabeszüntetésről

Elkezdődtek a reményeket ígérő tárgyalások a közalkalmazottak bérezését illetően, így a Szakszervezetek Országos Szövetségének Igazgatósága ma délelőtt értesítette a szakszervezeteket, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, holnaptól nem kezdenek újabb tiltakozásba a közszférában dolgozók.

A hét végén Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettes, közigazgatási miniszter tárgyalásokat kezdett a Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FNSA) vezetőivel az önkormányzati alkalmazottak követeleléseiről.

A hírek szerint a minisztérium átfogó modernizációs és reformstratégiát készít elő, és keresi a lehetőséget a helyi közigazgatásban dolgozók bérgondjainak megoldására, korszerűsíteni szeretnék a közigazgatást és képzeni a közalkalmazottakat.

A minisztérium megígérte, hogy tárgyalásokat kezd a pénzügyminisztériummal annak érdekében, hogy minden közigazgatási alkalmazott megkaphassa a szakszervezet által igényelt ebédjegyet, illetve ha az önkormányzatok pénzügyi keretei megengedik, bizonyos kritériumok alapján vakációs utalványokat is kaphassanak az alkalmazottak.

Ezen döntések alapján a Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetsége (FNSA) határozatlan időre felfüggeszti az általános sztrájkot, amely 2016. július 19-ei dátumra volt programozva.

Amennyiben a minisztérium az egyeszségben tett ígéreteit, és a megoldási határidőket nem tartja be, a Közigazgatási Szakszervezetek Szövetsége (FNSA) újrakezdi a tiltakozó megmozdulásokat.


A linkre kattintva olvasható a Közigazgatási Szakszervezetek Szövetségének (FNSA) közleménye:
Comunicat FNSA- 18.07.2016

Kérem ossza meg ismerőseivel: