Nemzetközi kiállításon népszerűsítik Székelyföldet

A székelyföldi turisztikai kínálatokat mutatják be Hargita és Kovászna megyeiek közösen a november 12–15. között Bukarestben tartandó Romexpo nemzetközi turisztikai vásáron, ahol egy desztinációként, Székelyföld brand elnevezéssel népszerűsítik a régiót.

A turizmus szempontjából fontos szakmai találkozón részt vesz Hargita megyéből a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csík Info, az Udvarhelyi Turinfo, a Csomafalvi Turisztikai Iroda, a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület, a parajdi wellness központ, Kovászna megyéből a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna város és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Panziós Tagozata.

A szakmai kiállításon a székelyföldi ajánlatokat egy 45 négyzetméteres standon mutatják be. Népszerűsítik a téli programokat, a szilveszteri ajánlatokat, a sípályákat és az ezekhez kapcsolódó turisztikai szolgáltatásokat, illetve a tavaszi szabadidős tevékenységeket is.

Tematikus kiállítás lévén, fontos a részvétel, hiszen itt találkozik a kínálat és a kereslet. Egy ilyen jellegű nemzetközi vásáron az vesz részt, aki kedvezményes áron keres például sítúrát vagy szilveszteri ajánlatot. A különböző utazásszervező cégek Európa síparadicsomait mind felsorakoztatják, ezért rendkívül fontos a jelenlétünk, hogy a székelyföldi ajánlatok, mint például a Hargita Sírégió bérletei és kedvezményes ajánlatai (http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/24-experien-539-e-de-iarna/,http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/23-regiunea-schiabila-harghita-va-a-537-teapta/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/21-valea-vulcanilor/, http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/22-vizita-in-538-inutul-sarii/,http://visitinharghita.ro/index.php/ro/viziteaza/oferte-turistice/6-povestea-pietrelor/) is felkerüljenek az európai térképre”, fejtette ki Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója.

Dombora Lehel, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetője a téma kapcsán kifejtette: „Háromszék számára is fontos, hogy kínálata, mint minden évben most is megjelenjen a bukaresti turisztikai vásáron. Jelenleg is növekvőben van a belföldi turisták érkezése Háromszékre, ennek a tendenciának szeretnénk eleget tenni a jövőben is.”

A székelyföldi ajánlatok 2009-től vannak jelen külön standdal a nemzetközi turisztikai kiállításokon, melyek célja, hogy a szabadidős lehetőségeket térségenként népszerűsítsék. A szakterület képviselői a népszerűsítő anyagaik mellett a konkrét ajánlataikat is bemutatják a kiállításon. A népszerűsítő anyagokból megismerhető az adott térség és a szabadidő eltöltésének lehetőségei.

Kérem ossza meg ismerőseivel: