Netdráma tinédzsereknek, és nem csak

Gyergyószentmiklóson vendégeskedik a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Tasnádi István Cyber Cyrano c. netdrámával december 8-án, csütörtökön. Az előadást 2 alkalommal mutatják be, 12:00 órától a Gyermek és Ifjúsági Bérlet keretén belül a VII-VIII. osztályosoknak, 15:00 órától pedig szabadelőadásban a IX-XII. osztályosoknak. A vendégszereplés támogatója Hargita Megye Tanácsa.

Tasnádi István a “Cyber Cyrano”című drámájának műfaji meghatározása a netdráma. „Net” mint kapcsolat, mint hálózat és ezeknek függvényei, de érthető konkrétan az internetre is. Internet mely az elmúlt évek alatt olyan hangsúlyossá vált, hogy meghatározza életünket, mindennapjainkat, melynek hatása alól nem vonhatja ki magát senki, legyen az öreg vagy fiatal. „Ha bejelöllek, visszajelölsz?” – kérdezi egyik szereplő a másiktól még a dráma elején, olyan mélységet és drámaiságot adva mondatának, ami valószerűtlen, viszont ebben a miliőben, a dráma valóságában IGAZ, mert a hétköznapokban a „mai” világban csak akkor vagy teljes tagja egy közösségnek, ha virtuálisan is jelen vagy, sőt biztosan kijelenthető, hogy csak az számít aki „fent van a neten”. Az előadás az „Y generáció”-ról/nak szól, akiket a felnőttek egyre nehezebben értenek, egy olyan korosztály, aki kinőtt már a bábszínházból, de még nem nőtt bele a “nagyszínházba”.

10

Az előadásra a jegyek ára 6 lej. Megvásárolhatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt a helyszínen. Jegyfoglalás: 0752-227.011, org@figura.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: