Neumarkt Brass Quintet: A reneszánsztól napjainkig

2018. október 9-én, kedden 19 órakor a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében kerül sor a Neumarkt Brass Quintet együttes kamarakoncertjére.

A Neumarkt Brass Quintet 2010 novemberében alakult, amikor Marosvásárhelyen az ötödik alkalommal rendezték meg a Tiberius hetet, amely egy Nemzetközi Kamarazene-fesztivált és mesterkurzust foglalt magába.
Az esemény különlegessége a svéd harsonaművész, karmester, zeneszerző Christian Lindberg jelenléte első alkalommal itt Erdélyben, aki a fesztivál záró napján nagyszerű rézfúvos estet tartott.
A kiváló harsonás javarészt saját szerzeményeivel lépett fel, ahol több darabjában rézfúvós kvintettre írt darabok is szólaltak meg. Ekkor volt szükség egy ilyen együttes létrehozására. Ez a szükségszerű állapot segített igazán elindulni a kamarazene útján. Azóta a kvintett többször koncertezett hazánkban és Németországban.

Ambrus László – trombita
Chitimia Ciprian – trombita
Gavril Radu – kürt
Fábián András – harsona
Boţan Cosmin – tuba


Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej.
Jegyek és bérletek a művelődési ház előcsarnokában található jegypénztárban válthatók munkanapokon 15 órától 19 óráig, valamint az előadások előtt fél órával.

Elérhetőség: Gyergyószentmiklós, Testvériség sugárút 9 szám, tel./fax: 0266/361.992, 0787/755.294, e-mail: info@gymk.ro, web: www.gymk.ro

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: