Nincs szó a szükségállapot bevezetéséről

Az aktuális helyzetben kizárólag online oktatásról lehet szó

Nincs szó a szükségállapot bevezetéséről, a veszélyhelyzet biztosítja a megfelelő eszközöket a hatóságok számára a világjárvány leküzdéséhez – közölte a România TV szerda esti műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

“Amíg a napi fertőzések számának jelentős csökkenése nem történik meg, kizárólag online oktatásról lehet szó” – jelentette ki Orban.

A kormányfő szerint az utóbbi időben több mint háromezer iskolát csatlakoztattak az internethez, “lenyűgöző számú” táblagépet osztottak szét, és “számtalan” találkozóra került sor a mobilszolgáltatókkal, akiket arra kértek, hogy növeljék az internet-lefedettséget a vidéki területeken.

“Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy minden gyerek elérje az internetet” – ismerte el a miniszterelnök, és hozzátette: továbbra is erőfeszítéseket tesznek a probléma megoldására.


L. Orban: A védőoltás nem lesz kötelező, de ingyenes lesz

Nincs prioritásuk a minisztereknek, államtitkároknak, más köztisztviselőknek, hogy megkapják a koronavírus-elleni oltást – közölte a România TV szerda esti műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő emlékeztetett: Valeriu Gheorghiţă vezetésével létrehoztak egy országos bizottságot a védőoltáskampány megszervezésére.

Orban úgy véli: az első adag oltások akár decemberben megérkezhetnek.

Szerinte első körben az egészségügyi személyzetet kell beoltani, majd az időseknek, a krónikus betegeknek kell következniük.

Azt mondta: ‘a védőoltás nem lesz kötelező, de ingyenes lesz’.

Úgy fogalmazott: ‘nem mondana igazat’, ha azt állítaná, hogy jelen pillanatban Románia készen áll logisztikai szempontból az oltáskampányra.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: