Nyílt nap a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban

Új fejezet kezdődik az intézmény életében

Intézményünk abba a szerencsés helyzetbe került az idén, hogy a Jan Post Egyesület pályázati lehetőségének köszönhetően olyan modern technikai eszközök és berendezési tárgyak, könyvek beszerzésére került sor, amelyek egy új fejezetet nyithatnak intézményünk életében, a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban. Az új olvasószolgálati részleget segítő vonalkódos rendszer, valamint a Gyermekklub kialakításához szükséges tárgyak és könyvek bemutatására, átadására nyílt nap keretén belül kerül sor 2018. október 29-én, 18 órai kezdettel.

Új szolgáltatásunkat abból a megfontolásból indítjuk útjára, hogy felhívjuk a szülők figyelmét arra a tényre, hogy az olvasóvá nevelés nem az iskolában kezdődik. A Gyermekklub elindításának fő célja egy olyan közösségi tér és közösség létrehozása, ahol gyerekek és szülők egyaránt jól érezhetik magukat. A közös alkotás, a játék, a könyvek iránt való ragaszkodás, tisztelet és szókincsfejlesztés mind a gyermek, mind a szülő számára az öröm, felfedezés, fejlődés lehetőségét biztosítja. Segít a külvilág, önmagunk felfedezésében, megismerteti a gyermekekkel az alkotás örömét, fejleszti a gondolkodást és nem utolsó sorban a szülő-gyermek kapcsolatot.

A nyílt napon mindaddig, amíg a gyermekek kipróbálhatják a Gyermekklub által nyújtott lehetőségeket, a felnőttek megismerkedhetnek a korai olvasásra való nevelés fontosságával, intézményünk jövőbeli terveivel és szolgáltatásaival.

A program keretén belül beszédet mond: Borsos Annamária, pszichológus és Ferencz-Mátéfi Kriszta, könyvtárigazgató.

Közreműködik: Máthé Annamária, a Figura Stúdió Színház színésze.

Célunk, hogy a könyvtár mindenki számára a legkorszerűbb információ-közvetítő központjává váljon, közösségi térként meghatározó szerepet játszhasson a város kulturális életében.

Helyszín: a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár nagyterme.

Szeretettel várunk mindenkit!

Kérem ossza meg ismerőseivel: