Nyilvános az EMI-tábor nagyszínpadi koncertkínálata

A 11. EMI-tábor augusztus 5. és 9. között kerül megrendezésre a Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométer kempingterületén.

Az EMI-tábor 11. alkalommal is a magyar nemzeti, illetve klasszikus rockot játszó zenekarok nagyágyúinak seregszemléjére várja Erdély, illetve a Kárpát-medence további területein élő magyarokat. Kiállítások, előadások, törzsi vetélkedő is megtalálható a kínálatban, ugyanakkor a hagyományos jurtával érkezők ingyen fesztiválozhatnak.

A magyarországi Hungarica nyitja meg a 11. EMI-tábor nagyszínpadi fellépés-sorozatát augusztus 5-én 20 órától, majd őket követi a ’80-as években alakult Ossian zenekar, akik ez év tavaszán jelentették be Lélekerő című, új albumukat.

A fesztivál második napján 20 órától az erdélyi TransylMania lép színpadra, majd őket követi az EMI-táborba már-már hazajáró és otthonosan mozgó, koncertjét tekintve kihagyhatatlan Kárpátia. Mint ismert, a Kárpátia az egyik legkiemelkedőbb és legsikeresebb magyar nemzeti rock zenekar, tizenkét éve színesítik a zenei palettát, megalakulásuk óta rendkívül aktívan tevékenykednek, hiszen számos nagylemez, videoklip és számtalan fellépés van a hátuk mögött.

Szabadságot hoz, kerítést bont a tizenegyedikben az Ismerős Arcok augusztus 7-én 20 órától, majd ugyanezen az estén a Romantikus Erőszak szórakoztatja a táborlakókat 22 órától. A Dalriada folk metal muzsikájával augusztus 8-án 20 órától lép színpadra a fesztivál keretén belül. A fellépőgárda oszlopos tagja az ugyancsak magyarországi Road zenekar, akik 11. EMI-táborban is a tőlük megszokott pörgős, energikus és laza formát fogják hozni augusztus 8-án 22 órától. A magyar alternatív rock és metál zenei stílusok kapnak főszerepet vasárnap. A fesztivál nagyszínpados koncertjeit a jellegzetes dallamokat előszeretettel választó Maszkura és a Tücsökraj, valamint a magyarországi Depresszió zárja, utóbbi nyári turnéját tekintve az egyetlen erdélyi megállónak számít a Gyergyószentmiklós határában sorra kerülő tábor.

Szorolap EMI-tabor 2015 RGB 300 DPI 105x148-01 - sajto

Előadások és kísérőprogramok

A megszokott módon előadások, politikai párbeszédek színesítik a 11. EMI-tábort is, az Előadósátor közéleti témákat sorakoztat fel, a Csép Sándor-sátor pedig a szórványvidékeken élő magyarok helyzetét feltáró és elemző előadásoknak ad helyet, de nem maradhat el Berecz András mesemondó fellépése sem. Amíg a szülők az előadásokat hallgatják, a kicsik kedvükre szórakozhatnak a játéksarokban.

Jegyárak a 2015-ös EMI-táborban

Az EMI-táborba idén is lehet elővételes jegyet váltani, ezek ára 95 lej/fő, ugyanakkor kedvezményesen válthatnak belépőt a családosok és az ifjúsági csoportok is: előbbiek 250 lej/család, utóbbiak 90 lej/fő összegért. Az, aki hagyományos jurtával érkezik a fesztiválra, három ingyen belépőt is kap, így ő, valamint még két ismerőse is díjmentesen vehet részt a napközbeni programokon és az esti koncerteken. Kedvezményes jegyben részesülnek még a csapatversenyekre bejelentkezők, ugyanakkor a helyszínen 110 lejért lehet majd hetijegyet váltani, az egy napra érvényes belépő pedig 25 lejbe kerül majd. 

Törzsi vetélkedők a tizenegyedikben

Ismét kedvezményes jegyekkel, értékes nyereményekkel, kreatív feladatokkal és jó hangulattal várják az EMI-táborba a 10-15 fős társaságokat. Ezúttal nem a már megszokott csapatversenyekkel készülnek a szervezők a fiataloknak, hanem igazi, vérbeli törzsi háborúra számíthatnak a jelentkezők. A csapatoknak törzsfőket kell választani, számukra ingyenes lesz a táborba a belépés, míg a törzs többi tagjának kedvezményes jegyeket biztosítanak, azaz 110 lej helyett 90 lejért léphetnek be a fesztiválra. A játék fő helyszíne egy területekre felosztott tábla, a csapatok térképet, zászlót kapnak, ezek pedig minden forduló után helyet változtathatnak, attól függően, ki hogyan teljesít. A törzsek érdeklődni a tábor hivatalos honlapján, jelentkezni pedig Györbiró Emesénél a 0724 938 818-as telefonszámon vagy a gyorbiroemese@gmail.com elektronikus postacímen tudnak.

EMI-tábor közlemény
www.emitabor.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: