Nyilvános konzultációra bocsátották a 2024-es költségvetés-tervezetet

Hargita Megye Tanácsa lakossági konzultációt hirdet a megyei költségvetés kapcsán. Felhívják a figyelmet, hogy most mindenkinek, aki Hargita megyében él, aki sok időt tölt itt, akit érdekel a térség fejlesztése, alkalma van javaslatait, véleményét megfogalmazni.

A költségvetés-tervezetet a következő linkre kattintva lehet megtekinteni: https://hargitamegye.ro/koltsegvetes-konzultacio/  

Itt megtekinthetők és tanulmányozhatók a költségvetés-tervezet bizonyos tételei és egyéb közérdekű információk. Ezekhez várják a lakosság véleményét, meglátásait, javaslatait. Fontos tudni, hogy a most feltöltött anyagok munkaverziók, nem a végleges költségvetési tételek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a tervezés ezen szakaszában fontos, hogy olyan prioritásokat határozzanak meg, amelyek megvalósíthatók, és amelyek középpontjában olyan kulcsfontosságú területek állnak, mint az oktatás, egészségügy, megyei utak fejlesztése, kulturális programok támogatása.

Hozzátette, az idei év a szépkorúak éve, így azokat a helyi kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak az időseknek szánt programok és beruházások megvalósításához, a megyei tanács rendelkezésére álló hat százalékos adóvisszatérítésből támogatják.

Hargita Megye Tanácsa a tervek szerint jövő héten fogadja el a költségvetést. A megye lakosságától azt kérik, hogy szóljanak hozzá a költségvetés-tervezethez, és töltsék ki az erről szóló kérdőívet, ami a következő linken érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxSIk9YdFehlfCAQ_FY6xaqThePuSWCaKfFo_THC68nSDacw/viewform 


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: