Nyolcadik alkalommal hirdetik meg a Jogosítvány a jövőhöz programot

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. január 24.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolc éve támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat a „Jogosítvány a jövőhöz” megszerzésében

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány a Jogosítvány a jövőhöz programot, amelyben hátrányos anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire. A programban olyan fiatalok részesülhetnek támogatásban, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A pályázatokat 2023. január 24-ig lehet benyújtani postai úton vagy online. Részletek a www.kozossegert.ro/hu/jogositvany honlapon találhatók.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 18-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A Jogosítvány a jövőhöz” program egyik legfontosabb célja indulása óta az volt, hogy munkavállaláskor növelje a hátrányos körülmények között élő fiatalok esélyét. Az évek folyamán számos olyan céltudatos fiatallal volt alkalmunk megismerkedni, akik sikeresen levizsgáztak, szakmára, munkahelyre tettek szert, és most stabil jövedelmük van. A Jogosítvány a jövőhöz program szerves része a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, és fontos számunkra, hogy ily módon is segíthetjük a közösségeket, amelyekben tevékenykedünk.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A 2015-ben indított Jogosítvány a jövőhöz szervesen illeszkedik a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájába, amely a közösségek tagjainak támogatását szolgáló hosszútávú programok kidolgozására hivatott. A hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalok a hajtási engedélynek köszönhetően versenyképesebbé válnak a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor, illetve nagyobb eséllyel indulnak egy jobb munkahely megszerzéséért.

A program eddigi hét kiírásában összesen 140 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 118-nak sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 16-nak a C-t, háromnak a pályaalkalmassági bizonyítványt, egynek B kategóriás jogosítványt átalakított járműre, egynek B96-ra (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t), egy fiatal pedig mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 44 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

„A programunk iránt érdeklődő fiatalokat arra biztatjuk, hogy a pályázat összeállításához kérjenek segítséget akár a hozzájuk közel álló személyektől, akár az őket felkaroló civil szervezetektől, intézményektől vagy A Közösségért Alapítvány munkatársaitól. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy nagyobb arányban tesznek sikeres vizsgát azok a fiatalok, akiknek van egy mentoruk, akinek a segítségére számíthatnak a pályázat összeállításában, a sofőriskolába való beiratkozáskor, illetve a vizsgára való felkészüléskor. Zsűrizéskor előnye van azoknak a pályázóknak, akik csatolnak egy munkáltatói igazolást, amely tanúsítja, hogy a hajtási engedély megléte egy munkahelyet biztosítana számukra” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 18-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot ötéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: