Nyolcadszor érkezik a Boldogasszony Zarándokvonat

A szervezők szeretettel hívnak mindenkit az ünnepélyes fogadásra

2019. június 6-án, csütörtökön 22:04 órakor nyolcadszor érkezik közel ezer utasával Gyergyószentmiklósra a csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony Zarándokvonat.

A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit Gyergyószentmiklósról és környékéről a gyergyói vasútállomásra az ünnepélyes fogadásra. Maga a vonat is egy különleges látványosság, de jó alkalom lesz ez arra is, hogy együtt fohászkodjunk nemzetünk lelki megújulásáért. A rövid ünnepséget Ft. Portik-Hegyi Kelemen főesperes áldása zárja.

A Boldogasszony zarándokvonat lelki vezetői Burbela Gergely verbita és Tímár Sándor Asztrik ferences szerzetesek lesznek.

A résztvevők Magyarország, a Kárpát-medence és a nagyvilág sok részéből érkeznek.

A zarándokok, a Misszió Tours által szervezett program keretében, az előző évekhez hasonlóan, a csíksomlyói búcsú mellett, ellátogatnak a székelyföldi Gyergyószentmiklósra és a páratlan szépségű Gyimes-völgyébe, Gyimesbükkre is.

A korábbiakhoz hasonlóan a szervezők szintén szeretettel hívnak és várnak mindenkit június 9-én, pünkösdvasárnap, a reggel 8 órakor kezdődő szabadtéri szentmisére a gyergyószentmiklósi katolikus templom előtti térre. A mise főcelebránsa Portik-Hegyi Kelemen főesperes, szónoka Tímár Asztrik ferences szerzetes lesz.

Mindezek mellett, várunk mindenkit június 9-én, vasárnap 10:21-től – ugyancsak a gyergyószentmiklósi vasútállomásra – az elköszönésre.

Címfotó: Keresztes Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: