Okoslaborok kialakítására és iskolai bútorzatra pályázhatnak az önkormányzatok

A pályázati keretösszeg több mint 1 milliárd euró

Pályázati felhívást tett közzé az oktatási minisztérium, amelyben önkormányzatok pályázhatnak iskolai bútorzat, digitális eszközök beszerzésére tanintézmények, gyermekpaloták és iskolai sportklubok számára. A pályázati keretösszeg több mint 1 milliárd euró, a finanszírozás az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) valósul meg.

A pályázati felhívásra a helyi- és megyei önkormányzatok jelentkezését várják 2022. december 19 – 2023. március 19. között, amelyek a területeiken működő tanintézmények fejlesztésére kérhetnek támogatást.

„Azt gondolom, hogy ez egy rendkívüli lehetőség a romániai közoktatás számára. Azt szeretnénk, hogy a hazai iskolák mindegyike korszerű felszerelésekkel, valamint didaktikai eszközökkel rendelkezzen. Arra biztatok minden önkormányzati vezetőt, hogy éljen ezzel a soha nem látott lehetőséggel és az iskolák igazgatóival együtt olyan jövőbe mutató fejlesztéseket valósítsanak meg, melyek elengedhetetlenek a 21-ik századi oktatásban”– fogalmazott Kallós Zoltán, az RMDSZ oktatási államtitkára.

A program során több mint 6.100 korszerűen felszerelt informatikai laboratórium, 75.000 osztály- illetve tornaterem, és 10.000 szakterem- illetve gyógypedagógusi kabinet felszerelésére nyílik lehetőség.

A pályázati útmutató itt érhető el.


rmdsz.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: