Október 1-jén idén is együtt ünnepelünk az Idősek Napján

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék, mely tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” – fogalmaz Sütő András. A mi közösségünket, a mi kis világunkat is nagyapáink, szüleink alakítgatták számunkra, fáradságos munkájukkal tettek azért, hogy mi is felnőhessünk, tanulhassunk, becsületes, tisztelettudó polgárokká nevelkedjünk.  Immár hagyománnyá vált Gyergyószentmiklóson is, hogy október 1-jén, az Idősek Napján ünnepi műsorral fejezzük ki elismerésünket, megbecsülésünket városunk tisztes kort megélt tagjai előtt, akik életükkel, munkájukkal közösségünkért tevékenykedtek és tevékenykednek. Ezt a napot az ENSZ 1991-ben nyilvánította a szépkorúak tiszteletének napjává október 1-jét, városunkban 2006. óta évente szentmisével, agapéval és rövid ünnepséggel egybekötött találkozás keretében ünnepelünk. Tavaly elsőként az 50. éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat is külön köszöntöttük.

Csütörtökön, október elsején 10 órai kezdettel ünnepi szentmise lesz a Szent Miklós plébánia-tempomban, ahol szükség esetén a betegek kenete is kérhető. A szentmisét követően, 11:30-tól  Korona nagytermében pedig rövid ünnepi műsorral és agapéval várják a szépkorúkat a szervezők. A program idén is az egyházfők és a világi elöljárók köszöntőjével indul, majd városunk iskoláinak kisdiákjai zenés-verses összeállítással állnak színpadra. Idén sem marad el az ünnepeltek részéről sem néhány élménymegosztás, köszöntő.

Az ünnepeltek részére idén is gyermekrajzos üdvözlőkártyákat készítettek a kisdiákok, amelyet a záróagapét követően vehetnek majd át.

idoseknapja_udvozlok

A szervezők – Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálat és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ partnerségben a Szent Miklós és Szent István plébániával, a Református Lelkészi Hivatallal, valamint a Salamon Ernő Gimnáziummal, a Fogarasy Mihály Általános Iskolával, a Kós Károly Általános Iskolával és a Vaskertes Általános iskolával

Idén is nagy-nagy szeretettel várnak minden kedves gyergyószentmiklósi szépkorút!

Kérem ossza meg ismerőseivel: