Októberben gyermekzsivajtól volt hangos a Figura Stúdió Színház

Idén ismét gyermek- és ifjúsági bérletet hirdet a színház kicsiknek és nagyoknak egyaránt; máshonnan érkező színházakat, bábszínházakat és zenekarokat is vendégül látva. A jegyek ára változatlan, a gyermekek 20 lejért válthatnak bérletet, amely négy – koruknak megfelelő – előadást tartalmaz.

Október folyamán az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló előadásokat láttak vendégül. Elsőként október 11-12-én láthatták a kisiskolások a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Békakirálykisasszony (r.: Lukács Emőke) című gyermekelőadását, majd október 18-20-a között a Halvirág Bábszínház Macskacicójára látogattak el színházba az óvodások.

A Béka-királykisasszony című előadás mesél férfiról, nőről, szerelemről és fájdalomról. A népmesékre jellemző sok-sok emberöltőnyi bölcsesség párlataként nem arról beszél, hogy minden rendben van, hanem hogy minden rendbe hozható. Erőt meríthetünk ebből a történetből, újra felszíthatjuk a lelkünk mélyén lakozó igazságot, hogy érdemes szeretni, érdemes megvívni a harcot önmagunkkal, érdemes és lehet megbocsátani.

A Macskacicó bábelőadás egy tipikus mesei vonalat, a királyfik útkeresését követi nyomon. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Ennek a királynak volt három fia, egyik ügyesebb mint a másik, egyik szebb, mint a másik. Királyatyjuk nem tudta eldönteni, kinek adja királyságát és koronáját… Mivel a királyfik házasulandó sorba kerültek, azt a parancsot kapták, hogy induljanak, és keressenek maguknak menyasszonyt, és a három próba teljesítése után a király eldönti, kinek adja az ország kormányzását.


A gyermekbérletes előadások bemutatását Hargita Megye Tanácsa támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: