Önkéntes Börze 2015

A  Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és a Care2Travel egyesület 2015. május 14.-én 15,00 és 17,00 óra között Önkéntes börzét szervez, melyre Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnokában kerül sor. Az esemény a Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat részeként jött létre.

Az önkéntes börzén kilenc szervezet, intézmény kínál önkéntes munkalehetőséget azon fiataloknak, akik szeretnék hasznosan tölteni a szabadidejüket. A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, Hargita Megyei Kulturális Központ, Szent Gellért Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas – Szociális Gondozás Önkéntes program,  Csíki Anyák Egyesülete, Kalot Egyesület, ASCA Egyesület, valamint a két főszervező intézmény.

Az önkéntes börze célja lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy az önkéntes munka által gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert, amely segíti az elhelyezkedésben, a jövőtervezésben. Ugyanakkor a résztvevő szervezeteknek is lehetőség, hogy programjaikat  még színesebbé tegyék újabb önkéntesek bevonásával.

Az önkéntesség nemcsak szép dolog, hanem számos előnnyel is járhat a vállalkozó szellemű emberek számára. Segítő szándékukkal ugyanis elismerést válthatnak ki a többi emberből, ami hosszú távon igen jövedelmező lehet.

Pályakezdőként különösen érdemes önkéntes munkát vállalni, hiszen széleskörű tapasztalatokra és gyakorlati tudásra tehetünk szert, ráadásul jól mutat a szakmai önéletrajzunkban is. Ez természetesen függ attól is, hogy milyen területen végeztük az önkéntes munkát – nem árt, ha minél közelebb áll az elvégzett munka a szakmánkhoz. A fiatalok, pályakezdők szempontjából előnyös, ha első munkahelyi gyakorlatukat segítő környezetben végzik, ahol a felelősséget azonban még mások viselik helyettük – ez pedig kiváló a tapasztalatszerzéshez.

Az önkéntes-fogadás is számos előnnyel jár a fogadó szervezet/ intézmény számára is.  Elsősorban újabb humánerőforrást jelent, így nagyban hozzájárul a szervezet céljainak megvalósításához. Ugyanakkor egy önkéntes, új ötleteket, új szemléletet, hozhat az intézmény megszokott programjaiba, így színesebbé hatékonyabbá teheti az intézményen belüli, már jól bejáratott hagyományos tevékenységeket.

Tisztelettel,
Réti Zsófia

Aligazgató
Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság

Kérem ossza meg ismerőseivel: