Online követhető buszmenetrend a kényelmesebb utazásért

Az applikáció fejlesztésére és beüzemelésére írtak alá szerződést

A Hargita megyei buszmenetrend online követhető applikáció fejlesztésére és beüzemelésére írtak alá szerződést június 5-én, kedden, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a temesvári székhelyű ETA Automatizări Industriale Kft. képviselői. Bihar megyében már működik egy hasonló rendszer. A jó példát látva a gyakorlatban is, 2016-ban, Pásztor Sándor, Bihar megyei tanácselnöknél tett látogatás során fogalmazódott meg annak igénye, hogy Hargita megyében is elérhetővé tegyenek egy ilyen alkalmazást. Ennek mentén keresték az együttműködést a 11 Hargita megyei busztársaság képviselőivel. Barabás Árpád szerződésfelelős elmondása szerint az applikáció nem csak a menetrendet, hanem GPS-rendszer segítségével a menetrend szerint közlekedő járműveket is követhetik, annak várható érkezését tervezhetik, és az esetleges késéseket is látják majd az utasok.

Buszmenetrend_2018jun5 (2)

Az applikáció három nyelven lesz használható és a fejlesztők a megyei tanács kérésére interaktív felülettel is ellátják. Borboly Csaba szerint az üzemeltető rendkívül nyitottan áll hozzá kéréseikhez, hiszen mindez az utazók kényelmét kell szolgálja.

– Bízom benne, hogy a rendszer amellett, hogy megkönnyíti az utazást egyre többen választják a tömegközlekedést és a legtávolabbi falvakból is könnyebben és kiszámíthatóbban érnek be az emberek munkahelyükre és a gyerekek iskolába. Szeretnénk elérni, hogy reális és vonzóbb alternatíva legyen a tömegközlekedés a megyében. A rendszerrel ugyanakkor visszaszorítanánk az illegális fuvaroztatást is. Az applikáción belül lehetőséget akarunk biztosítani, arra, hogy az utazok megjegyzéseiket is elküldhessék az üzemeltetőnek, akár fotókkal együtt is – tette hozzá Borboly Csaba.

Augusztus 1-től lesz elérhető az applikáció a tervek szerint, addig folyamatosan fejlesztik, tesztelik és betanítják az alkalmazást kezelőket.

Kérem ossza meg ismerőseivel: