Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Kelemen Hunort

Az erdélyi magyar politikai törekvések támogatásáról tárgyaltak

Aktuális, a magyar közösségre is hatással lévő kihívásokról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt Kelemen Hunor szövetségi elnök. A március 23-i budapesti megbeszélésen kiemelt témaként hangzott el a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügye is, továbbá hangsúlyt kapott az az Erdélyt is érintő gazdaság-élénkítő program, amely 2017-től Vajdaság és Kárpátalja után Romániában is elindul.

A találkozót követően Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta: a holnapi Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma az első olyan ülés lesz, amelyre a romániai parlamenti választásokat követően kerül sor, ezért kiemelt napirendi pontként tárgyalják a romániai magyarok helyzetét – mint elmondta: a zárónyilatkozatba az RMDSZ is megfogalmaz majd javaslatokat.

orban_kelemen1

Számunkra fontos a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – RMDSZ kapcsolatának ápolása, hiszen ugyanabba az európai politikai pártcsaládhoz tartozunk, az Európai Néppárthoz, amelynek jövő hét folyamán Máltán lesz a kongresszusa” – számolt be az RMDSZ elnöke.

Mint ismeretes, Kelemen Hunor a múlt héten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencián és Kiállításon vett részt Hajdúszoboszlón, ahol Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárral és Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárral a közeljövőben induló, Magyarország kormánya által támogatott gazdaságfejlesztési programról tárgyalt.

RMDSZ
Fotók: Fidesz/Griechisch Tamás (MTI)

Kérem ossza meg ismerőseivel: