Örkény István: Tóték

Máris itt van a Figura második bemutatója

Magyar klasszikus bemutatására készül a Figura: Örkény István Tóték című tragikomédiájának premierjére –  Florin Vidamski rendezésében – 2019. szeptember 27-én este 7 órától kerül sor a színház nagytermében. A következő előadás időpontja: szeptember 28. szombat, 19 óra.

A gyergyói Tóték térben és időben elhelyezhetetlen. Valahol magyar nyelvterületen játszódik, nagyjából ennyi biztos. Világa egy posztapokaliptikus világ, ezt az érintetlen szigetet a pusztulás és agresszió káoszában még egy ideig fenntarthatják az illúziók, de a burkon túli valóság beszivárgása az őrnagy érkezésével elkerülhetetlen.

Az előadás a mások által (jószándékúan vagy akaratlanul) krízishelyzetbe kényszerített embert vizsgálja, az áldozat-hóhér fogalompár révén pedig főként az áldozatképzés folyamatát. A boldogság és egy ideál elérésének illúziója, legyen bármilyen apró vagy hatalmas is ez a bizonyos ideál. Az áldozathozatal szükségességének a parabolája abban a pillanatban, mikor az ismert emberi élet díszleteit elkezdi fenyegetni a háború által meghatározott, domináns agresszió.

IMG_1294_1

A képek Jakab Lóránt próbafotói


Az előadás a Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa, illetve a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

* AZ ELŐADÁST 12 ÉVEN FELÜLI NÉZŐINKNEK AJÁNLJUK *

A bemutatóra a jegyek ára egységesen 20 lej. A következő előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.


Örkény István:
TÓTÉK

71292791_2397004787014002_5695835583272714240_n

Rendező: FLORIN VIDAMSKI

Szereposztás

ŐRNAGY: Faragó Zénó

TÓT: Kolozsi Borsos Gábor

MARISKA: Bartha Boróka

ÁGIKA: Szilágyi Míra

POSTÁS: Dávid A. Péter

A LAJT TULAJDONOSA, TOMAJI PLÉBÁNOS, CIPRIÁNI PROFESSZOR: Moșu Norbert-László

GIZI GÉZÁNÉ: Máthé Annamária

MARISKA ÉS TÓT FIA: Fodor Alain Leonard

Dramaturg: Fischer Botond
Díszlet- és jelmeztervező: Cristina Milea
Koreográfus: Andrea Gavriliu
Díszlettervező asszisztens: Miruna Croitoru, Ion Cornescu

Kérem ossza meg ismerőseivel: